realitat

Preguntes davant la crisi del #coronavirus

Ahir per la nit, veiem que fins I tot el presentador de #OT es quedava a casa seguint les recomanacions de no sortir per no expandir el #coronavirus. Aquest matí hem vist vagons de trens i metro plens a vessar, on anaven els treballadors amuntegats com anxoves en llauna... I em faig preguntes que porten implícitament les respostes.

És compatible la declaració de l'estat d'alarma que ens recomana no sortir de casa amb el fet que els més pobres hagin d'anar a la feina en transport públic atapeït?

Si es tanquen els llocs d'oci per tal que no hi hagi concentracions de persones, perquè es permeten les concentracions als llocs de treball?

Per què els Comitès de seguretat i higiene laboral no presenten denúncies davant la Inspecció de Treball de guàrdia per poder absentar-se de la feina?

Per què no s'informa des dels mitjans de comunicació que hi ha una Inspecció de Treball de guàrdia on poden adreçar-se les persones treballadores?

Si un treballador s'infecta al transport públic per anar a la feina, tindrà la seva malaltia la consideració d'accident de treball "in itinere"?

Han fet els Inspectors/controladors del Departament de Treball directrius favorables als treballadors?
Han d'anar a la feina amb crisi de pànic per por al contagi?

I, sobretot: el #PresidentTorra ha demanat una aturada de país per a lluitar contra el #coronavirus, però com garantim els drets de les persones per a que puguin afegir-se a l'aturada de país? Com garantim que tothom pugui menjar i tingui recursos econòmics per a cobrir les necessitats bàsiques?

Olaya Lourdes Checa

Etiquetes de comentaris: ,



Més articles




Segueix-nos

Comparteix

Tradueix


edita

Comunistes de Catalunya

Comunistes de Catalunya


Les coses són senceres allò que aparenten, i darrera d'elles... no hi ha res.

Jean-Paul Sartre