realitat

Decàleg contra la violència


Joan Tafalla

Condemno la violència sense cap mena de pal·liatius: 

1. Condemno la violència policial de Gamonal, Alsasua, Linares i de tants altres llocs.

2. Condemno la violència del fet que l'exèrcit estigui ple de feixistes i que els successius ministres de "Defensa" no mostrin la més mínima intenció de depurar el principal aparell del "monopoli de la violència" de l'estat de classe.

3. Condemno la violència de l'aparell judicial, ple de feixistes fins dalt de tot. Un aparell repressiu de l'estat que condemna a la presó a demòcrates i que garanteix la immunitat de feixistes, nazis, policies abusadors de la seva autoritat i corruptes.

4.Condemno la violència dels CIE i de la política fronterera del regne d'Espanya i de la Unió Europea que condemna a les persones migrants a la vulneració permanent dels seus drets.

5. Condemno la violència de l'estat sobre aquella part del poble català que vàrem votar l'1-O, i sobre els presos polítics i exiliats.

6. Condemno la violència d'un estat fundat sobre una llei d'amnistia, forçada per la violència de les forces armades, que exonerà torturadors i assassins i que ara es nega a amnistiar al conjunt de presos polítics. Condemno la submissió de determinada esquerra davant d'aquesta violència.

7. Condemno la violència dels fons voltors i de la resta del capital financer, protegit per la violència dels aparells repressius de l'estat. Una violència estructural que manté desenes de milers de cases sense gent i desenes de milers persones sense casa.

8. Condemno la violència de la banca que ens va robar 65 mil milions d'euros i que, protegida i mimada per l'estat de classe del règim del 78, no ens els pensa tornar.

9. Condemno la violència de la patronal que, protegida pel seu estat de classe, empobreix brutalment el poble treballador i que, per la mà del PSOE en el govern, impedeix l'abolició de les reformes laborals.

10. Condemno la violència de la banca i del capital financer que per la mà del ministre Escrivà pretén privatitzar el sistema públic de pensions. Condemno la violència implícita en el Pacte de Toledo.

Tinc una llista inabastable de violències per condemnar, no acabaria en tot el matí. La meva llista de violències a condemnar no inclou la crema, ahir, d'alguns contenidors per part d'uns quants joves airats que protestaven contra la violència estructural del règim polític en què vivim. Sí que inclou la violència de les càrregues policials.

Etiquetes de comentaris: ,



Més articles




Segueix-nos

Comparteix

Tradueix


edita

Comunistes de Catalunya

Comunistes de Catalunya


Les coses són senceres allò que aparenten, i darrera d'elles... no hi ha res.

Jean-Paul Sartre