realitat

El Partit de l’Esquerra Europea considera les tragèdies al Mediterrani “un crim contra la humanitat"

La formació continental de la qual forma part EUiA reclama que es garanteixi l’accés legal dels refugiats a la UE i rebutja solucions que passin per un augment de la militzarització.

El Partit de l’Esquerra Europea, la formació continental de la qual forma part EUiA, ha expressat mitjançant un comunicat la seva indignació per la situació al Mar Mediterrani, on aquest cap de setmana han desaparegut entre 700 i 900 persones, segons les fonts, que tractaven d’arribar a Europa en vaixell. Aquestes desaparicions se sumen a les prop de 400 que hi va haver fa tan sols uns dies. En el comunicat, el PEE titlla la situació a la frontera sud de la UE de “crim contra la humanitat que hem d’aturar immediatament”. La formació d’esquerra alternativa reclama que es garanteixi l’accés legal dels refugiats a la UE i rebutja solucions que passin per un augment de la militzarització. Aquest és el comunicat del PEE:

“Resolució del Partit de l'Esquerra Europea (PEE) sobre immigració

El PEE demana que es garanteixi l'accés legal immediat a Europa als que fugen de guerres i condicions de vida devastadores

Mor massa gent al Mar Mediterrani, més de mil persones aquesta setmana. És un crim contra la humanitat que hem d'aturar immediatament.

Rebutgem qualsevol intent de solucionar el "problema de la migració" a través de l'increment de la militarització.

Sol·licitem que es garanteixi l'accés legal immediat als països europeus a les persones que fugen de guerres i desastroses condicions de vida.

L'absència d'una manera legal i segura per entrar a Europa facilita el tràfic d'éssers humans, cosa que no només traumatitza la mera noció de la dignitat humana i la civilització, sinó que, a més, s'ha convertit en un dels negocis més lucratius del món i una de les principals amenaces per a la supervivència de les seves víctimes. Demanem l'abolició immediata de les injustes regulacions de Dublín.

Tant la UE com cada un dels governs europeus tenen l'obligació de respectar i aplicar les convencions internacionals i europees de drets humans que han signat.

Les polítiques europees de colonització, els acords de lliure comerç neoliberal i les intervencions militars en forma de "guerra contra el terrorisme" són, entre altres, els factors claus de les devastadores condicions que obliguen a la gent a abandonar els seus països d'origen. És un llegat europeu abominable que pesa sobretot a l'Àfrica i que, per tant, ens obliga a canviar les polítiques europees cap a persones provinents d'aquest continent.

Ens oposem a que la xenofòbia i el racisme sigui la base de les nostres societats europees perquè creiem fermament en la idea de solidaritat internacional, justícia, igualtat i respecte als drets humans.”

Font: EUiA

Etiquetes de comentaris:



Més articles




Segueix-nos

Comparteix

Tradueix


edita

Comunistes de Catalunya

Comunistes de Catalunya


Les coses són senceres allò que aparenten, i darrera d'elles... no hi ha res.

Jean-Paul Sartre