realitat

Un informe de l'ONU confirma el genocidi ètnic israelià a Gaza

L'informe acusa Israel de set atacs contra una escola apadrinada per l'ONU i desmenteix que fos utilitzada com a caserna per membres de moviments palestins, com van adduir en el seu moment les autoritats de Tel Aviv.

L'informe pot ser utilitzat com a prova de les acusacions de crims de guerra contra Israel que el govern palestí es proposa presentar davant la Cort Penal Internacional.

Durant els 55 dies de bombardejos indiscriminats contra Gaza, bloquejada durant vuit anys per Israel, el Consell de Seguretat de l'ONU va emetre una resolució criticada per la seva ambigüitat pel fet que situava en el mateix lloc a agressors i víctimes.

Durant els bombardejos, que s'estenien tot el dia, representants de l'organització mundial van denunciar la situació, però els seus reclams no van ser escoltats.

"És un assumpte de la gravetat més gran que se'ls hagi negat protecció a aquells que la buscaven en els refugis establerts per l'ONU. No escatimarem esforços perquè aquests incidents mai es repeteixin", ha declarat el secretari general de l'ens, Ban Ki-moon.

Una conferència mundial celebrada al Caire, la capital egípcia, a principis d'aquest any, va prometre ajuda per a la reconstrucció de Gaza per un total de 5.400 milions de dòlars, però els fons no flueixen amb la rapidesa necessària. Sectors polítics aliats al primer ministre Benjamin Netanyahu propugnen l'expulsió de 1.800.000 palestins de Gaza per annexar aquest enclavament a Israel.

D'altra banda, l'anunci de l'enjudiciament de tres soldats israelians per saqueig ha estat rebut a Gaza amb escepticisme i es vincula amb la difusió d'un informe de l'ONU que culpa Tel Aviv d'atacar escoles. Una font militar a Tel Aviv va anunciar que la Fiscalia va acusar dos soldats de robar l'equivalent d'uns 620 dòlars a una casa en el llogaret de Shejaya, a Gaza, i a un tercer d'instigar-los. El fet va ocórrer durant l'agressió militar israeliana de l'estiu passat contra aquest enclavament durant la qual van morir uns 2.200 civils, 11.000 van resultar ferits i més de 110.000 van quedar sense sostre i vaguen a la recerca d'un lloc per passar la nit.

Font: Granma

Etiquetes de comentaris:



Més articles




Segueix-nos

Comparteix

Tradueix


edita

Comunistes de Catalunya

Comunistes de Catalunya


Les coses són senceres allò que aparenten, i darrera d'elles... no hi ha res.

Jean-Paul Sartre