realitat

Per un 14 d'abril antifeixista i republicà

Per la llibertat. Pels drets laborals, socials i Per l'autodeterminació dels pobles.

Un any més celebrarem l'aniversari de la II república que aquest són ja 88, també commemorem el 40 aniversari dels ajuntaments democràtics després d'uns altres 40 anys de dictadura franquista que àdhuc, avui, no hem pogut esborrar de les institucions i pel que sembla de les ments d'una part de la societat espanyola.

L'auge de forces de caràcter feixista/franquista és molt preocupant pel que representa per a una societat democràtica. L'odi i la violència és el germen d'aquest tipus de grups que en alguna comunitat autònoma han tingut una representació important i amenacen d'ampliar aquesta representació institucional al conjunt d'institucions com són ajuntaments, comunitats autònomes i congrés dels diputades i diputats.

Estem en uns moments de gran incertesa, ja que estem fent passos gegants de retrocés en els drets laborals, socials i democràtics que han portat a empresonar a tot un govern autonòmic per plantejar un referèndum d'autodeterminació del poble català, una vergonya per a la imatge democràtica del nostre país a escala internacional i una autèntica injustícia.

Veiem que és més necessari que mai un canvi de règim del 78 i obrir un procés constituent que acabi en una nova constitució que garanteixi els drets socials com l'educació, la sanitat, l'habitatge i les pensions públiques, així com un estat plurinacional i social que permeti la lliure unió de tots els pobles que conformen l'estat espanyol.

Per això la III república és fonamental, cal abolir una institució arcaica i antidemocràtica com és la monarquia a més de corrupta hereditària i inviolable, hereva del dictador Franco.

La III república és la solució si volem mantenir la unió de tots els pobles de l'estat espanyol: una república formada per homes i dones lliures iguals, una república laica que mantingui la separació de l'església i l'Estat, una república que canviï la relació amb aquesta Unió Europea, una república amb capacitat per a la planificació econòmica i social, una república feminista per a aconseguir la igualtat entre homes i dones, una república que protegeixi als més desfavorits, una república que protegeixi el medi ambient i lluiti contra el canvi climàtic. En definitiva una república de repúbliques agermanades en un estat federal/confederal o com així ho vulguin els diferents pobles que conformen l'actual Estat.

És necessari convocar un referèndum sobre Monarquia o república perquè el conjunt de la ciutadania pugui triar lliurement la forma d'Estat, lògicament des del nostre punt de vista lluitarem activament perquè més aviat que tard puguem proclamar la III república com així es va fer fa 88 anys, el 1931.

Visca la República!

Antonio López
Responsable de Moviments Socials de Comunistes de Catalunya

Etiquetes de comentaris:



Més articles




Segueix-nos

Comparteix

Tradueix


edita

Comunistes de Catalunya

Comunistes de Catalunya


Les coses són senceres allò que aparenten, i darrera d'elles... no hi ha res.

Jean-Paul Sartre