realitat

Paraules d’una comuner comunista

Ara farà tot just quatre anys que vaig posar totes les energies del món en un projecte unitari que aglutinava diversitat d’opinions i de corrents que ens va permetre governar la ciutat, canviar moltes coses i aconseguir moltes millores. Ha estat a l’Ajuntament, on he après, en carn i ossos, que s’ha de ser activista des de fora i des de dins.

Molts dels companys i companyes d’aquest viatge, venien del món veïnal i activista, la qual cosa em feia sentir molt orgullosa. Només em diferenciava amb ells, que jo aquest camí, l’havia fet abans.

Vinc del moviment veïnal i ecologista de Nou Barris, és per això que ara farà 10 anys, que vaig decidir afiliar-me a Esquerra Unida i Alternativa. Perquè sentia llavors que era el lloc, que millor em representava, pel seu caràcter unitari, perquè era el referent en Catalunya, de la Izquierda Unida de Cayo Lara.

Cap persona de la meva família, havia estat lligada a la política. Des de ben petita, sola i convençuda, sabia que havia de lluitar per combatre les injustícies que m’envoltaven.

Militant a Esquerra Unida i Alternativa, vaig tenir la necessitat d’aprendre més, perquè ser antisistema vol dir construir un altre sistema. Quin sistema llavors? i com ho fem? Jo em preguntava. Després de molts anys als moviments socials, no tenia la resposta

Per entendre i canviar el món, doncs, havia de llegir molt més: sobre política, economia, història i filosofia…. i va ser quan vaig fer-ho, vaig entendre millor que mai, que era Comunista*.

M’agrada ser comunista i ser militant d’un partit comunista. M’agrada lluitar i militar colze a colze amb persones que no ho són, des del respecte i la tolerància, per uns mateixos objectius: El dret a l’autodeterminació, el feminisme, el ecologisme, la lluita per la millora dels drets socials i laborals, són objectius que ens uneixen.

Em fa feliç la paraula dialèctica. Pensar en estratègies i en tàctiques i saber la diferència. Saber per a què serveix un partit. Saber perquè m’he d’organitzar. La política o la fas o te la fan.

M’agrada llegir les noticies d’altres països i saber si em manipulen.

M’agrada tot el que he après sobre democràcia al meu partit i saber que la mateixa paraula segons la càrrega ideològica de qui la defensi, no té el mateix sentit. Malgrat que ens vulguin fer creure altres coses.

Em fa feliç tenir un partit on la filosofia impregna els debats. Debats que després es materialitzen en accions.

M’agrada ser honesta. I avui vull ser honesta. Nuet, no té un grup, ni té un club de fans, Joan Josep Nuet forma part d’un partit, d’una organització, que fa debats, que fa els millors i més intensos i interessants debats polítics que he viscut mai, i a cap altre espai he pogut opinar d’aquesta manera.

És per això, que faig una crida a les cures i a la feina de consens, als companys i companyes de viatge, perquè la classe treballadora ens necessita unides i fortes, ara més que mai, igual que fa ara 4 anys, necessitem una Catalunya, on les diferències entre nosaltres, i de moltes altres companyes més, siguin invisibles.

Jennifer Coronado
Consellera de Barcelona en Comú a Nou Barris

Article publicat originalment al bloc: https://jennifersostenible.wordpress.com

Etiquetes de comentaris:Més articles
Segueix-nos

Comparteix

Tradueix


edita

Comunistes de Catalunya

Comunistes de Catalunya


Les coses són senceres allò que aparenten, i darrera d'elles... no hi ha res.

Jean-Paul Sartre