realitat

Milions de treballadores i treballadors no poden pagar per la irresponsabilitat del PSOE



Pots descarregar el número d'aquesta setmana en pdf clicant aquí

Davant la situació desencadenada per la gestió irresponsable del govern de l’Estat liderat per Pedro Sánchez, que ha posat en perill el confinament i el cobrament de la prestació de l’atur a milions de treballadors i treballadores que estan en un ERTO per força major i als autònoms, Comunistes de Catalunya expressa el següent:

1. Un Estat democràtic hauria de disposar de mecanismes legals per implementar les mesures de distanciament social, restricció de la mobilitat i la presa de mesures extraordinàries, sense la necessitat de decretar l’estat d’alarma, que pot comportar fàcilment derives autoritàries i que ha portat abusos per part de cossos policials.

2. La recentralització amb l’estat d’alarma ha demostrat grans deficiències en la gestió de l’emergència sanitària, de la mateixa manera que s’ha fet servir per obviar les veus de les Comunitats Autònomes.

3. La gestió política de la pandèmia per part del govern liderat per Pedro Sánchez està fracturant la majoria parlamentària que va fer possible la seva investidura. La votació sobre l’estat d’alarma no és més que el reflex de la falta d'interès de mantenir aquesta majoria des del diàleg i la interlocució, i l’estratègia suïcida basada en el xantatge que porta temps practicant el Partit Socialista. El pacte amb C’s apunta a noves tendències cap a una agenda liberal que no pot tenir el beneplàcit d’UP.

4. Lligar les ajudes als autònoms i la causa de força major a l’estat d’alarma ha estat una gran irresponsabilitat que ha fet servir el PSOE per fer xantatge cap als partits que formen la majoria parlamentària que ha permès la investidura de l’actual govern. És urgent deslligar les ajudes i les mesures socials i econòmiques a l’estat d’alarma.

5. La possibilitat que no es prorrogués l’estat d’alarma hagués comportat, de forma immediata, deixar en l’aire les prestacions de milions de treballadores i treballadors, així com als autònoms, de la mateixa manera que hagués obert un escenari incert sobre el confinament i altres mesures per enfrontar l’emergència sanitària.

Tenint present aquestes qüestions, que afecten directament la vida de la classe treballadora, l'orientació de vot de Joan Josep Nuet, Secretari General de Comunistes de Catalunya i diputat de Sobiranistes, sobre la pròrroga de l’estat d’alarma ha estat l’abstenció.

Comitè Executiu
de Comunistes de Catalunya

06 de maig de 2020

Etiquetes de comentaris: , ,



Més articles




Segueix-nos

Comparteix

Tradueix


edita

Comunistes de Catalunya

Comunistes de Catalunya


Les coses són senceres allò que aparenten, i darrera d'elles... no hi ha res.

Jean-Paul Sartre