realitat

Wikileaks publica els documents filtrats de SONY

Fa 5 mesos un grup de hackers anomenats Guardians of Peace va aconseguir vulnerar els sistemes informàtics de la gran corporació Sony i recopilar més de 40 Gb d'informació interna. Fruit d'aquella acció, la companyia va haver de cancelar l'estrena de The Interview, una mediocre comèdia de propaganda ianqui centrada a ridiculitzar Corea del Nord. Recentment, Wikileaks ha classificat i publicat tots els materials obtinguts pels hackers a la seva web. La informació posa al descobert la maquinària interna d'un grup multinacional de l'entreteniment i la seva vinculació amb les estratègies geopolítiques del Partit Demòcrata.

Com amb la resta de documents publicats per Wikileaks, els mitjans només s'han fet ressò dels aspectes més superficials del cas SONY. Tanmateix, els documents aportats per l'organització de Julian Assange posen de manifest els estrets vincles entre la corporació multinacional i el Partit Demòcrata nord-americà.

Segons The Guardian, Wikileaks va informar que "les connexions i alineaments entre Sony Pictures Entertainment i el partit Demòcrata estan detallats a través dels arxius, incloent-hi un sopar entre el director executiu, Michael Lynton i el president Obama a l'illa Martha's Vineyard, on empleats de Sony van formar part de la recaptació de fons per al partit Demòcrata".

Segons la coneguda empresa de protecció de sistemes informàtics Kaspersky, el grup Guardians of Peace va utilitzar una variant del virus Destover, un virus troià que li hauria permès accedir a diferents directoris interns de SONY amb privilegis d'usuari. En un primer moment, els serveis d'intel·ligència havien acusat Corea del Nord d'estar darrere de l'atac informàtic però nous indicis van deixar en suspens aquesta hipòtesi inicial.

Per la seva banda els representants de SONY han acusat Wikileaks de col·laborar en el perjudici causat amb l'atac informàtic. Aquesta organització ha defensat la decisió de publicar els arxius amb l'argument que es tracta d'informació rellevant per a la ciutadania que ha de ser de "domini públic".

Font: Wikileaks

Etiquetes de comentaris: ,



Més articles




Segueix-nos

Comparteix

Tradueix


edita

Comunistes de Catalunya

Comunistes de Catalunya


Les coses són senceres allò que aparenten, i darrera d'elles... no hi ha res.

Jean-Paul Sartre