realitat

L'Ajuntament de Barcelona ordena no seguir contractant el codirector de "Ciutat Morta"

Treballadors i tècnics de l'ICUB van confirmar al diari La Directa que el documental Ciutat Morta i la negativa dels directors a rebre el premi Ciutat de Barcelona va indignar profundament Jaume Ciurana i d'altra gent; que es va demanar ràpidament un llistat dels treballs audiovisuals d'Artigas per l'ICUB i, un cop analitzats, van decidir no comptar més amb ell. El mateix Ciurana va confirmar al programa El Matí de Catalunya Ràdio que va donar l'ordre d'elaborar la llista però va explicar que la substitució d'Artigas és una pràctica habitual "de rotació dels proveïdors".

No obstant, un alt responsable de l'ICUB, en una conversa telefònica amb Artigas, va comentar-li que l'havien liat força amb Ciutat Morta i que després de no voler rebre el premi Ciutat de Barcelona, al assabentar-se de que Artigas treballava per a ells, el primer que van fer va ser demanar-els-hi absolutament tot el que el codirector de Ciutat Morta havia fet amb ells. A més, un treballador de l'ICUB va confirmar a La Directa que “era vox populi que tard o d'hora això acabaria petant perquè Artigas mai no es va amagar, però tothom sabia que el que feia tenia unes conseqüències polítiques molt fortes”.

Artigas, sobtat per la decisió ja que la direcció de l'ICUB sempre havia quedat satisfeta amb el seu treball, explicava que es tracta d'una “venjança personal per motius polítics”.

Però a més, l'argument de la tinença d'alcaldia de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona no s'ajusta a la realitat, com ha investigat Jesús Rodríguez de La Directa, ja que “segons l'article 138 d'aquesta norma estatal de 14 de novembre de 2011, no s'hauran de fer concursos públics ni rotacions en aquells contractes menors amb autònoms que no superin un valor de 18.000 euros. En el cas de Xavier Artigas, cap de les feines encarregades no han superat els 2.000 euros nets i el valor de contractació de la suma de tots els encàrrecs al llarg d'un any sempre s'ha situat entre els 5.300 i els 7.600 euros nets”.

Sembla, doncs, evident que la decisió de Jaume Ciurana de no comptar amb els serveis de Xavier Artigas es deu al documental Ciutat Morta, on s'explica la podridura del sistema a tots els nivells, un sistema que beneficia a gent com Ciurana o als alts càrrecs assenyalats al documental.

La sentencia contra Artigas no és més que la mostra, un cop més, de que la democràcia existent tant a Catalunya com a l'Estat espanyol és encara molt dèbil i que hi ha una elit econòmica i política que creu estar per sobre de la mateixa, actuant segons els seus interessos personals i no pel bé de la ciutadania, com hauria de ser en una democràcia consolidada.

Toni Velasco

Font: Directa
Font de la fotografia: ACN

Etiquetes de comentaris:



Més articles




Segueix-nos

Comparteix

Tradueix


edita

Comunistes de Catalunya

Comunistes de Catalunya


Les coses són senceres allò que aparenten, i darrera d'elles... no hi ha res.

Jean-Paul Sartre