realitat

Comença la convenció cubana de ciències de la terra

Prop de mil professionals de 29 països assistiran a aquesta capital a la VI Convenció Cubana de Ciències de la Terra que, amb el suggerent títol de Les geociències al servei de la societat i el desenvolupament, s'ha inaugurat avui.

El discurs d'obertura ha estat a càrrec del Doctor en Ciències Manuel Iturralde Vinent, president de la Societat Cubana de Geologia (SCG), la qual agrupa gairebé 1.600 professionals del sector.

Les relacions entre la geologia, l'economia i la millora de la qualitat de vida són temes prioritaris d'aquestes reunions múltiples, les deliberacions duraran fins al divendres que ve al Palau de Convencions de l'Havana.

Després de l'obertura, la primera conferència d'un convidat serà a càrrec del doctor Carl E. Nelson, dels Estats Units, sobre els dipòsits de minerals i la seva implicació en l'exploració i desenvolupament a Cuba.

Així mateix intervindrà Jorge Cibis Llovera, director de l'Institut Geològic i Miner d'Espanya i vicesecretari de l'Associació de Serveis de Geologia i Mineria Iberoamericans.

Aquest dimarts serà inaugurada la GEOEXPO 2015 i començaran els debats al voltant de l'exploració de petroli i gas, tecnologia de perforació de pous horitzontals de llarg abast i Geofísica aplicada a l'exploració geològica, entre altres temes.

La relació d'esdeveniments comprèn els congressos cubans de Geologia, Geofísica, Informàtica i Geociències, Mineria, així com de Petroli i Gas.

Font: Granma

Etiquetes de comentaris:



Més articles




Segueix-nos

Comparteix

Tradueix


edita

Comunistes de Catalunya

Comunistes de Catalunya


Les coses són senceres allò que aparenten, i darrera d'elles... no hi ha res.

Jean-Paul Sartre