realitat
El 8 de març de 2018 milers de dones sortíem al carrer a reivindicar el dret a una vida digna, a una vida que valgui la pena viure-la. Marxàvem totes juntes a cridar que el patriarcat és còmplice del sistema capitalista en el que vivim i que aquest ens mina dia a dia. Perquè estàvem, i estem, cansades de rebre atacs de tot tipus de violències pel fet de ser dones. Aquest ha estat un any on el moviment feminista ha guanyat visibilitat al carrer.

Aquest sistema –capitalista i patriarcal– intenta fer-nos mal: dividir-nos; debilitar-nos; per no desestabilitzar l’ordre establert. El moviment feminista és heterogeni, divers i diferent. El feminisme és un moviment ampli, que ens interpel·la a totes en un sentit polític, però també personal, social i cultural. Això fa que els debats dins dels feminismes siguin permanents, debats que ens fan créixer i madurar. Escoltant-nos aprenem i ens fem més fortes. Des del consens, teixim l’aliança feminista impenetrable i inquebrantable. Valorem el camí conjunt, la direcció cap al dret i la llibertat de les persones. Defensem la vida que volem, una vida digna, la vida que vulguem viure.

Els atacs frenètics del sistema patriarcal són diversos i prenen formes explícites i implícites. Quan va sortir la sentència del cas de “La Manada”, el patriarcat ens va enviar un missatge: podeu sortir al carrer i reivindicar el que vulgueu, però sempre us tindrem lligades. Nosaltres, vam respondre de manera contundent sortint al carrer a denunciar que la sentència és clarament masclista i ens revictimitza i exigíem JUSTÍCIA.

La nostra situació amb el patriarcat, que ens oprimeix, ens violenta i ens vol robar la vida, ens obliga a pensar en els objectius que tenim en comú, en la unitat i en el consens. Juntes, sortirem al carrer i reivindicarem els nostres drets; juntes denunciarem les injustícies; juntes, enderrocarem al patriarcat.

Comunistes de Catalunya compateix el manifest unitari del 25N i interpel·la al conjunt de la societat a sortir al carrer participant en tots aquells actes, manifestacions, concentracions, etc., condemnant les situacions de violències que patim dones, lesbianes i trans, pel fet de ser-ho.

Sortim juntes al carrer. Ocupem l’espai públic. Omplim els carrers de crits i denúncies. I sobretot, fem saber al sistema patriarcal que si ens toquen a una, ens toquen a totes.

FEM LA UNITAT, TOTES JUNTES CONTRA EL CAPITALISME I EL PATRIARCAT!

Comunistes de Catalunya

Àrea de les Dones












Etiquetes de comentaris: ,



Més articles




Segueix-nos

Comparteix

Tradueix


edita

Comunistes de Catalunya

Comunistes de Catalunya


Les coses són senceres allò que aparenten, i darrera d'elles... no hi ha res.

Jean-Paul Sartre