realitat

A l’extrema dreta: estopa, al teu ajuntament i a Europa

A les eleccions generals del #28A, el trifatxito no ha tingut la majoria per governar. Els vots d’esquerres i sobiranistes de Catalunya i Euskalherria, han estat clau per impedir un govern de la dreta extrema del PP i C’s amb l’extrema dreta de VOX.

Com deia a l’ article “Primer de maig en alerta antifeixista: més unitat i més lluita!” :



“La victòria de VOX va ser molt abans d'entrar al Parlamento d'Andalucia i al Congreso de los Diputados. La veritable victòria de VOX és que ha aconseguit contaminar amb el seu relat i la seva agenda al conjunt de la política. La seva victòria real és haver assolit moure l'eix polític de tot el parlamentarisme espanyol cap a la dreta, que es percep amb més intensitat amb la radicalització de PP i Cs. Però, també contamina al mateix PSOE, que va assumir defensar l'aplicació del 155 (petició en primera instància de l'extrema dreta de VOX, que es manifestava en solitari per demanar el 155 i posteriorment PP i Cs li van comprar la proposta), o assumeix les polítiques migratòries i de seguretat de la UE, idèntiques a l'extrema dreta: el govern Sánchez segresta en port als vaixells de salvament marítim d'Active Open Arms i el PSOE és el partit que va crear els CIE's, les valles de Ceuta i Melilla i ha deportat a milers de migrants”

“Els 24 escons de l'extrema dreta de VOX, els dóna més altaveu, més capacitat de contaminar d'odi la política i la societat, més finançament públic i presència a futurs debats electorals (en aplicació de la LOREG).”

Al teu ajuntament i a Europa

Però, els resultats de Vox, al conjunt de l'Estat (10,26%), també son preocupants quantitativament, pensant en la projecció electoral i institucional a les eleccions municipals i europees.

El 10,26% de vot a les eleccions generals del #28A, ha atorgat, a VOX, 24 escons, amb el sistema electoral:

- de circumscripció provincial i la Constitució Espanyola / TÍTOL III De les Corts Generals / CAPÍTOL PRIMER De les Cambres
“Article 682. La circumscripció electoral és la província. Les poblacions de Ceuta i Melilla seran representades cadascuna per un diputat. La llei distribuirà el nombre total de diputats, assignarà una representació mínima inicial a cada circumscripció i distribuirà els altres en proporció amb la població”.

- d’ assignació d’escons per aplicació de la Llei d’ Hondt

Amb aquest sistema electoral, els 24 escons de VOX son el resultat de no haver assolit representació en un ampli ventall de circumscripcions provincials.

Però, les eleccions europees del #26M, son de circumscripció única.

En conseqüència, VOX maximitzarà la seva representació institucional i sumarà els seus escons al Parlament Europeu als de l’extrema dreta europea, alarmantment en alça.

En el conjunt d'Europa; 7% Alba Daurada a Grècia, 17,35% La Lliga a Itàlia,17,5% SD a Suècia, 21,3% Front Nacional a França, 26,0% FPÖ a Àustria,37,6% PiS a Polònia, 44,9% Fidesz a Hongria, per citar-ne alguns” Informe Polític del Comitè Central de Comunistes de Catalunya del 4 de maig de 2019

És un bon moment per rellegir l’ article: “Onze qüestions que has de conèixer per entendre l’extrema dreta que patirem

La globalització de l’extrema dreta i el salt, liderat per Steve Banon, en la coordinació europea de la mateixa, son una guerra declarada al moviment obrer, al moviment feminista, als moviments emancipatoris, als drets, a les llibertats i a la democràcia.

L’ extrema dreta europea, disfressada d’antistablishment, no és pas impugnatòria del model neoliberal de construcció europea. És, senzilla i clarament, una radicalització antihumana del model i una disputa d’hegemonia, dins el model.

Cal desemmascarar, a escala de la UE i internacional, aquesta disfressa, que els permet la simulació mediàtica de dos alternatives a Europa: la dreta liberal (l’aliança oligarquia-tecnocràcia) i l’extrema dreta, presumptament antistablishment, que a massa països de la UE, té una alta penetració electoral a barris obrers.

I cal, encara més, un Procés Constituent per a una Nova Europa. Que interpel·li i organitzi a la classe treballadora i a les classes populars, de forma alternativa i amb un full de ruta de construcció d’hegemonia.

A Catalunya i a l’Estat espanyol, cal una alerta i una lluita unitària per a que, el proper 26 de maig, a les eleccions municipals i europees, VOX no penetri electoralment a barris obrers, ni assoleixi representació municipal ni europea.

I per a que les forces polítiques democràtiques signin un compromís de “Pacte zero” amb l’extrema dreta.

Necessitem municipis i Europa lliures de feixisme i de racisme!


Pere Fernàndez i Armengot
Responsable de l’ Àrea Contra el Feixisme i el Racisme de Comunistes de Catalunya

Etiquetes de comentaris:



Més articles




Segueix-nos

Comparteix

Tradueix


edita

Comunistes de Catalunya

Comunistes de Catalunya


Les coses són senceres allò que aparenten, i darrera d'elles... no hi ha res.

Jean-Paul Sartre