realitat

La lluita per la salut pública a Sentmenat i Polinyà



Roque Fernández, membre de la plataforma en defensa de la sanitat pública de Polinya/Marea Blanca

La ciutadania organitzada de Sentmenat i Polinyà s'uneix per a lluitar per una atenció sanitària pública i de qualitat en compartir la mateixa Àrea Bàsica de Salut (ABS.).

Davant la situació de col·lapse dels CAP, i el sofriment dels nostres veïns i veïnes, ens vam disposar a mobilitzar-nos per a intentar millorar els serveis.

Sabem que és una lluita dura, però sabem també que hem de donar-la. Estem contents perquè estem unint a les organitzacions socials. A Sentmenat estan unides la Marea pensionista i l'Associació de Veïns. I a Polinyà, a la Plataforma en defensa de la Sanitat pública, s'estan sumant les AMPA i altres entitats socials de la població.

Però això no és tot. Podem assegurar que en aquest moment, que no és només la lluita d'aqueixes organitzacions, és la lluita dels pobles. Doncs a aquesta lluita a més dels moviments socials, també s'han sumat els alcaldes de Polinyà i Sentmenat Javi Silva i Marc Verneda respectivament, i les majories dels dos Consistoris de Polinyà-Sentmenat, on es van votar les "Mocions" per una "Assistència primària Forta" que va comptar amb la unanimitat de Sentmenat i per majoria absoluta a Polinyà.

A Sentmenat i Polinyà, lluitem per una sanitat pública de qualitat i universal. Un sistema que posi la Salut al centre dels pobles perquè no deixi a ningú arrere.

Aquesta lluita ens està donant unes línies sobre per on haurien d'anar les coses en el futur. Qui sap i coneix millor que els pobles, i en aqueix cas els Ajuntaments, sobre les necessitats sanitàries? Ningú. Això ens ha de fer reflexionar de cara als canvis que necessitem fer en les administracions públiques. No podem deixar l'administració de la sanitat pública en mans d'interessos aliens a la ciutadania, com ha vingut passant. Boí Ruiz, va ser Conseller de CatSalut i representava a les clíniques privades. I va empobrir al sistema reduint amb quasi dos mil milions d'euros, llits buits, quiròfans i plantes d'hospitals tancades. Etc. Etc.

És per això que la Plataforma en defensa de la Sanitat pública de Polinyà, posi en valor aquesta lluita i aquesta unió que s'està donant ací i a demanar a la ciutadania que ens organitzem bé per a defensar els nostres legítims drets.



Etiquetes de comentaris: , ,



Més articles




Segueix-nos

Comparteix

Tradueix


edita

Comunistes de Catalunya

Comunistes de Catalunya


Les coses són senceres allò que aparenten, i darrera d'elles... no hi ha res.

Jean-Paul Sartre