realitat

Barcelona en Comú guanyaria les eleccions a Barcelona, segons el CIS

Segons el sondatge Barcelona en Comú obtindria 11 regidors, per davant de CiU, que passaria dels 14 a 8. Ciutadans entraria com a tercera força (6) i les CUP n'obtindrien 3. ERC pujaria fins als 4 i el PP baixaria dels 9 als 4.


Ada Colau arrencarà aquest dijous amitjanit la campanya electoral amb bones perspectives. Barcelona en Comú guanyaria amb comoditat les eleccions a l'Ajuntament de Barcelona del 24 de maig, segons el sondeig del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) publicat aquest dimecres. La coalició liderada per Colau obtindria 11 regidors, pels 5 que té ara ICV, per davant dels 8 de CiU, que en perdria sis en comparació a les eleccions del 2011.

Ciutadans entraria al consistori com a tercera força, amb 6 regidors, mentre que el PSC seria la quarta força, amb 5 (menys de la meitat dels 11 que té ara). El PP i ERC empatarien amb 4 (ara en tenen 9 i 2, respectivament). Mentrestant, la CUP entraria al consistori amb tres regidors, completant la composició del ple.

La ratlla de la majoria absoluta a l'ajuntament de la capital catalana se situa en els 21 regidors. És a dir, la suma d'ERC i CiU quedaria molt lluny d'aquesta majoria, només un regidor per sobre de Colau en solitari, mentre que l'aritmètica tampoc permetria a Colau ser escollida per majoria amb el suport d'un sol partit. Una coalició d'esquerres sí que permetria nomenar alcaldessa l'exportaveu de la PAH, mentre que els partits sobiranistes (CiU, ERC i CUP) sumarien 15 regidors, per sota, per exemple, que la suma de Barcelona en Comú i PSC (16).

El nombre d'indecisos és molt elevat. Gairebé un de cada tres enquestats (el 29,3%) encara no sap què votarà, fet que converteix la campanya en decisiva.

Intenció directa de vot més ajustada

Pel que fa a la intenció de vot, l'estimació del CIS és que Colau concentri un 25,9% dels suports, set punts més del 18,5% de suports que concentraria la candidatura de l'actual alcalde convergent, Xavier Trias. A continuació se situa el PSC, amb un 11,6% dels suports, mentre que ERC supera el PP, amb un 10,1% i un 9,1%, respectivament. La CUP, amb un 7,1% de l'estimació de vot tancaria els partits amb representació.

En intenció directa de vot, és a dir, en les respostes sense cuinar, però, els resultats són més ajustats. Barcelona en Comú concentra un 13,5% dels suports, poc més d'un punt per sobre del vot directe que l'enquesta dóna a CiU (12,3%). ERC, amb un 7,5% d'intenció de vot directa és tercera força, mentre que Ciutadans és quarta, amb un 5,1% dels suports, i el PSC queda relegat a la cinquena posició, amb un 4,6% dels suports. Per sota, la CUP concentra un 4,2% del vot directe a l'enquesta i, per últim, el PP, un 2,4%.
Font: Ara.cat
Font de la fotografia: eldiario.es

Etiquetes de comentaris:



Més articles




Segueix-nos

Comparteix

Tradueix


edita

Comunistes de Catalunya

Comunistes de Catalunya


Les coses són senceres allò que aparenten, i darrera d'elles... no hi ha res.

Jean-Paul Sartre