realitat

La III Marxa contra l’atur i la precarietat acaba al Parlament reclamant l’aprovació de la ILP per una Renda Garantida

Nombrosos alcaldes, com Ada Colau, han rebut la marxa que ha recorregut l’àrea metropolitana i s’han compromès amb la lluita contra el TTIP.

Després de recórrer durant tres dies les ciutats més destacades de l’àrea metropolitana, passar per centres de treball importants com la Seat de Martorell i reunir-se amb diversos alcaldes i alcaldesses, la III Marxa contra l’Atur, la Precarietat i les Desigualtats va acabar aquest dijous al Parlament de Catalunya, on va ser rebuda per diversos grups parlamentaris, entre ells el d’ICV-EUiA. A la cambra, els i les activistes van reclamar l’aprovació sense retallades de la ILP per una Renda Garantida de Ciutadania, que està en tràmit actualment, després de rebre el suport de desenes de milers de ciutadans i ciutadanes. Així mateix, els i les activistes van aconseguir que nombrosos municipis pels quals van passar es comprometessin en la lluita contra el TTIP pels riscos pels drets socials, laborals, sanitaris i mediambientals que suposa aquest tractat de lliure comerç que negocien la UE i els EEUU.

La marxa va arribar aquest dijous al Parlament després de recórrer ciutats com Santa Coloma, Rubí, Terrassa, Sabadell o l’Hospitalet de Llobregat. Havia sortit dilluns passat al matí de Badalona, on va ser rebuda per l’alcaldessa, Dolors Sabater. Aquest dijous a la tarda va arribar a la plaça de Sant Jaume, on els i les marxaires es van trobar amb l’alcaldessa, Ada Colau, i el primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello. Tot seguit, la comitiva va continuar fins al Parlament, on es van reunir amb, entre d’altres, ICV-EUiA.

La marxa també va passar per centres de treball com la fàbrica de la Seat de Martorell. Allà, els i les activistes van aprofitar un canvi de torn a la fàbrica per difondre la proposta de repartiment del treball i de la introducció de les 30 hores setmanals. A l’acció van participar activistes d’EUiA com Víctor Manuel Gómez, de l’assemblea de Sant Andreu de la Barca.

Un dels marxaires ha estat el coordinador de l’àrea de Món del Treball d’EUiA Jesús Garcia, que ha fet una valoració molt positiva d’aquesta III Marca contra l’Atur, la Precarietat i les Desigualtats. “Ens hem trobat un interès molt gran dels ajuntaments, comparativament amb la segona marxa, i un compromís per afrontar la situació que estan vivint els aturats i la gent que està patint situacions de precarietat”, ha valorat Garcia, que ha afegit que ha estat “molt positiva també l’acollida que ha tingut la marxa a tots els pobles i totes les comarques; la gent ens està recolzant i acompanyant al llarg de les concentracions i les manifestacions”.

Així mateix, “reclamem que la renda garantida de ciutadania s’aprovi tal i com es va plantejar per part de la ILP”, ha indicat Garcia. En aquest sentit, ha explicat que els i les marxaires van reclamar a la cambra “que es retirin totes les esmenes que han plantejat CDC, UDC, el PP i la gent del PSC. Que les retirin, i només es discuteixi íntegrament el document que es va presentar; la ILP”, ha dit.

Font: EUiA

Etiquetes de comentaris:



Més articles




Segueix-nos

Comparteix

Tradueix


edita

Comunistes de Catalunya

Comunistes de Catalunya


Les coses són senceres allò que aparenten, i darrera d'elles... no hi ha res.

Jean-Paul Sartre