realitat

Isma i Dani són absolts de tots els càrrecs després de 3 anys de lluita

Avui ens han informat que l'Isma i el Dani han estat absolts de tots els càrrecs. Fa tres anys, després de participar en la vaga general del 29 de març, van ser detinguts i empresonats durant 34 dies. El camí fins que s'ha fet justícia ha estat llarg.

Ens han ABSOLT, perquè mai vam cedir, perquè sempre ens heu donat suport. Gràcies a totes! #IsmaDaniAbsolts

Durant tres anys l'Isma i en Dani han dit no a rendir-se i reconèixer les acusacions. No és fàcil quan pesen 8 anys de presó a sobre teu i t'ofereixen evitar-ho a canvi de declarar-te culpable. Però l'Isma i enl Dani i la seva família no estaven sols: amigues, camarades i companyes de multitud d'organitzacions i llocs ens feien arribar la seva solidaritat.

La campanya per netejar la seva imatge, que la jutgessa d'instrucció (la mateixa del cas 'Ciutat Morta') va voler embrutar am la presó preventiva, ha anat creixent amb la força del canvi que estem vivint. Fa tres anys, per a la premsa l'Isma i en Dani eren vulgars antisistema. Després de desenes d'actes als barris, pobles i facultats, compartint experiències amb altres vaguistes encausades com les de Sant Andreu, Poble Nou, d'Airbus, l'Alfon de Vallecas... hem aconseguit mostrar que no són casos aïllats, que ens podria haver passat a qualsevol, i que només unint-nos podem resistir i vèncer.

L'alegria de veure com la lluita dóna els seus fruits, quan els nous ajuntaments populars com el de Barcelona van fer justícia i ens va retirar l'acusació particular ideològica i perversa de CiU, es barreja amb el cansament pel llarg camí i la tristesa perquè hi ha moltes altres encausades. Mai ningú hauria de passar per la presó sense judici, ni hauria de dedicar temps, esforç i diners a demostrar la seva innocència. Per això, la victòria d'avui ens dóna ànims per seguir lluitant per les vaguistes encausades i les persones reprimides per les lleis repressives del PP i CiU.

Ho vam dir i ho hem demostrat: fer vaga no és cap delicte.

Oriol Arcas
Membre del Grup de Suport a l'Isma i en Dani i militant de Comunistes de Catalunya

Etiquetes de comentaris:



Més articles




Segueix-nos

Comparteix

Tradueix


edita

Comunistes de Catalunya

Comunistes de Catalunya


Les coses són senceres allò que aparenten, i darrera d'elles... no hi ha res.

Jean-Paul Sartre