realitat

La III Marxa contra a l'Atur i la Pobresa comença a caminar a Badalona

Avui, 6 de juliol, de bon matí, ha engegat a caminar la Marxa contra l'Atur, la Precarietat, la Pobresa i la Desigualtat. La comitiva solidària ha arrencat la seva marxa des de la Plaça de la Vila de Badalona, després de rebre el recolzament del nou equip de govern d'Unitat Popular de la ciutat i de l'alcaldessa Dolors Sabater.

La III Marxa contra l'Atur és una iniciativa unitària per exigir la derogació de les reformes regressives dels governs liberals i reclamar polítiques actives d'enfortiment del sector públic i de redistribució de la riquesa.

Entre altres mesures, aquesta Crida reclama:

Per la derogació de la reforma laboral i l'eliminació del sistema de precarietat laboral, perquè el Parlament aprovi la proposta de llei de la Renda Garantida de Ciutadania i la ILP de mesures d'urgència habitacional i pobresa energètica, cap a la setmana laboral de 30 hores sense disminució del salari perquè puguem treballar tots i amb major qualitat de vida, per recuperar l'actualització de les pensions amb l'IPC, NO al TTIP: Participa i rep la III Marxa en les places de les ciutats per on passa!


El govern d'Unitat Popular de Badalona amb la III Marxa contra l'Atur

Dolors Sabater, alcaldessa de Badalona, i una important representació del nou govern d'Unitat Popular sorgit de les darreres eleccions municipals han rebut als impulsors de la III Marxa contra l'Atur. Aquesta recepció és mostra del tarannà del nou govern de Badalona, la tasca del qual està centrada en tornar a posar les institucions locals al servei de la ciutadania, i xoca frontalment amb les formes del govern del PP de Xavier García Albiol, que va ignorar i perseguir els moviments socials. La mateixa web municipal de l'Ajuntament de Badalona s'ha fet ressò de la trobada entre l'equip de govern i els/les representants de la III marxa contra l'Atur.

Dolors Sabater ha explicat que la trobada s’ha fet al Saló de Plens perquè aquest és “l’espai de l’Ajuntament on es prenen les decisions més importants de la ciutat” i que han cedit els seus seients de regidors als participants “per poder escoltar la veu del poble”. “Un dels objectius del nou Govern municipal és lluitar pels drets i la igualtat de les persones i contra la injustícia social i per aquesta raó les reivindicacions que ens han plantejat han estat escoltades amb molta atenció” ha indicat l’alcaldessa qui també ha posat de relleu que “hi ha una gran sintonia amb aquestes reivindicacions i des de l’Ajuntament s’estudiaran les seves propostes amb l’objectiu de promoure mesures per lluitar contra la precarietat laboral”.

La marxa ha estat promoguda pel Fòrum d’alternatives a l’atur, la pobresa i la desigualtat i compta amb el suport de nombroses entitats com la Coordinadora d’Assemblees d’Aturats de Catalunya, entitats, partits polítics i sindicats. Després de passar per Badalona la ruta recorrerà diverses poblacions catalanes, fins al dijous, 9 de juliol, que acabarà davant el Parlament de Catalunya.

Més informació:
III Marxa contra l'Atur, la Precarietat, la Pobresa i la Desigualtat

Fotografia: Ajuntament de Badalona

Etiquetes de comentaris:



Més articles




Segueix-nos

Comparteix

Tradueix


edita

Comunistes de Catalunya

Comunistes de Catalunya


Les coses són senceres allò que aparenten, i darrera d'elles... no hi ha res.

Jean-Paul Sartre