realitat

21-D: de la "revolució catalana" a la reacció dretana

La polarització sobre la qüestió nacional ha tornat a determinar el resultat de les eleccions catalanes del 21-D i ha tornat a a afavorir la dreta neoliberal que, en aquests comicis, s'imposa com a primer i segon partit i domina absolutament l'arc parlamentari. El resultat assegura el manteniment de les polítiques antisocials de retallades i el sotmetiment de la política catalana al pla neoliberal d'aprofundiment en les contradiccions.



Ciutadans s'ha imposat com a primera força, seguit de Junts x Catalunya, nova marca de l'antiga Convergència. Ambdós partits, membres de l'Aliança Liberal i Democràtica Europea, sumarien majoria absoluta, de no ser pel seu repartiment de papers enfrontats en l'eix nacional.



Els resultats fan possible que la CUP i ERC tornin a fer possible un govern neoliberal de Puigdemont amb l'argumentari de seguir desenvolupant el Procés Independentista. Hi ha una incontestablement independentista que revalida majoria parlamentària però segueix lluny de superar el 50% de vots que aspira a aconseguir.



En línies generals, els partits d'esquerra retrocedeixen notablement, molt especialment, Catalunya en Comú-Podem, que queda lluny de les expectatives, però també la CUP, que perd la meitat del suport.

El PP s'enfonsa a Catalunya i el PSC es manté, sense baixar mai per sota dels 500.000 vots.

redacció de la realitat*

Etiquetes de comentaris:



Més articles




Segueix-nos

Comparteix

Tradueix


edita

Comunistes de Catalunya

Comunistes de Catalunya


Les coses són senceres allò que aparenten, i darrera d'elles... no hi ha res.

Jean-Paul Sartre