realitat

S'estenen les mobilitzacions populars contra l'extrema dreta en el conjunt del territori

El dilluns 13 de maig, a les 11h, es va celebrar un breu acte de presentació i signatura de la crida i l’ acord “Sí a la convivència i la democràcia, no a l’odi”, a la Plaça Sant Jaume, de Barcelona, del qual informem, en aquesta notícia de la realitat*.

Aquest acte ha estat acompanyat de mobilitzacions i protestes de veïnat obrer de la Zona Nord de Nou Barris i Bombers municipals (Ajuntament de Barcelona) de CCOO contra VOX.

Males praxis municipals i contaminació de l’extrema dreta a la socialdemocràcia

Lamentablement, el primer exemple de mala pràctica contraria a l’acord “Sí a la convivència i la democràcia, no a l’odi”, l'hem tingut aquesta mateixa setmana al municipi de Rubí, amb alcaldessa del PSC. Un dolorós exemple de la contaminació, de discurs i relat, de l’extrema dreta envers la socialdemocràcia.









Ho hem dit repetidament, l’èxit de VOX, com el de l’extrema dreta europea, que va més enllà del seu resultat electoral, és haver contaminat amb el seu discurs i condicionat amb el seu relat, no només a la dreta extrema radicalitzada de PP i C’s, sinó també a una part de la socialdemocràcia.

Barcelona, veïnat obrer i bombers de CCOO protagonitzen protestes contra VOX

Pel contrari, també aquesta setmana, trobem dos exemples de mobilització i resposta veïnal obrera i sindical contra VOX i el seu discurs i pràctica de l’odi.


El dimecres 15-M, si precisament el 15-M, el veïnat treballador de la Zona Nord de Nou Barris (Barcelona) ha rebut amb una estrepitosa escridassada a la comitiva de VOX.


També, el dimecres 15-M, hi va haver un debat entre candidatures municipals de Barcelona, convocat per l'Assemblea de treballadors/es de Bombers de Barcelona, al qual es va incloure VOX, perquè "Ens van obligar, per por a la Junta electoral".

No obstant això, la resposta de Bombers/es de Barcelona a la presència de VOX va ser molt clara:


Avança la Unitat Contra el Feixisme i el Racisme

A Premià de Mar, també una mobilització popular va ser contundent en resposta a l’extrema dreta d'aquest partit.


A més de mobilitzacions pacífiques i unitàries de resposta a la presència electoral de VOX, exigint "fora feixistes dels nostres barris", l'activitat informativa, del moviment unitari, UCFR @UnitatvsRacisme, de desemmascarar a VOX és permanent, intensiva i extensiva a un munt de municipis catalans. A les accions d'aquests dies s'hi van afegir nous grups locals d'UCFR, de creació recent aquesta mateixa setmana.




Pere Fernàndez i Armengot
Responsable de l’Àrea Contra el Feixisme i el Racisme de Comunistes de Catalunya


Etiquetes de comentaris:



Més articles




Segueix-nos

Comparteix

Tradueix


edita

Comunistes de Catalunya

Comunistes de Catalunya


Les coses són senceres allò que aparenten, i darrera d'elles... no hi ha res.

Jean-Paul Sartre