realitat

Foment: l'única solució és la repressió

La campanya mediàtica sobre la inseguretat ciutadana a Barcelona i àrea metropolitana és un episodi més de la competència entre dues fraccions de la burgesia espanyola.
En refereixo a la competència entre la fracció de la burgesia espanyola radicada a l’àrea metropolitana de Barcelona i la fracció de la burgesia espanyola radicada en l’àrea de metropolitana de Madrid.

O sigui que en el rerefons de la campanya mediàtica, hi han coses una mica més complexes que les que solem discutir.

En un país del sud europeu, cada cop menys industrialitzat i cada cop més dependent de sectors no productius ni sostenibles com el turisme, la construcció i les finances, la competència entre fraccions burgeses es duríssima.

Inclou temes com les inversions estatals en infraestructures, la competència entre aeroports, la qüestió del corredor mediterrani i d’altres.

À la guerre comme à la guerre

Aquest estiu la competència s’ha traslladat a la qüestió de la seguretat. Segons la premsa i els medis de comunicació addictes i subvencionats per la fracció madrilenya de la burgesia espanyola, Barcelona és el comble de la inseguretat o sigui que: “turistes nord-europeus, aneu a Madrid, que encara que no tingui platja també és molt guapu i sobretot, més segur”. Tant i fa que les xifres no justifiquin les notícies escandaloses que es publiquen, à la guerre comme à la guerre, que traduït al català i aplicat al cas: “en la competència entre burgesies tot si val”.

La solució de Foment: incrementar l’aparell repressiu

És evident que la campanya està afectant i pot afectar a la capacitat de Barcelona per a atreure el “turisme de multituds”. I per tant, al negoci.
Naturalment, quan les fraccions burgeses entre en competència, el poble treballador sempre surt perdent.

Ara Foment de Treball ha proposat un “Plan de choque de la sociedad civil contra la inseguridad en Barcelona” (La Vanguardia, 1 de setembre de 2019).

La resposta de la fracció de la burgesia espanyola radicada a Catalunya no és precisament la que interessaria al poble treballador. O sigui, no és reduir el sector turístic a uns límits sostenibles que permetessin recuperar Barcelona per a els barcelonins. No és assajar de competir en d' altres sectors productius de major valor afegit.

La resposta de la burgesia barcelonina és la de sempre: augmentar la repressió. En això tant Valls com Batlle s’han avançat a aquest comunicat de Foment. En això el PSC, Valls, Ciutadans i Junts per Catalunya es mostren fidels gestors de la burgesia radicada a l’àrea metropolitana de Catalunya.

Ens queda saber què en diuen Maragall i Colau sobre aquest pla de Foment. O sigui ERC i els Comuns.

Suposo que demà o passat sabrem alguna cosa al respecte.

Joan Tafalla

Del bloc: La Llibertat dels Antics

Etiquetes de comentaris:



Més articles




Segueix-nos

Comparteix

Tradueix


edita

Comunistes de Catalunya

Comunistes de Catalunya


Les coses són senceres allò que aparenten, i darrera d'elles... no hi ha res.

Jean-Paul Sartre