realitat

Llei Aragonès: lluitem en defensa dels serveis públics 100x100

El Projecte de Llei de Contractes de Serveis a les Persones, l'anomenada Llei Aragonès, és una mesura impulsada pel Govern de Catalunya que obre la porta una de les més grans externalitzacions de la majoria de serveis educatius, sanitaris, socials i d'altres.

Aquesta llei, en l'àmbit parlamentari la rebutjen les organitzacions polítiques amb representació parlamentària com la CUP i Cat en Comú Podem.

S'ha creat la plataforma ampla i plural Aturem la llei Aragonès om participen diversos moviments, sindicats i partits polítics, així com moviments socials com FAPAC, Marea Blanca, Marea Pensionista i altres.

El Projecte de Llei de Contractes de Serveis a les Persones és una proposta normativa que s'està discutint a la Comissió d'Economia i Hisenda per portar-la al Ple del Parlament de Catalunya i aprovar-la entre setembre i l'octubre de 2019 sembla ser.

Aquesta llei pretén consolidar les externalitzacions del sector públic que hi ha ara i ampliar-la a molts serveis que fins ara no es podien externalitzar.

Entre els serveis nous que podrien ser externalitzats si la llei prospera, es troben els següents:
• Sanitat: subministrament de personal sanitari, pediatria, cirurgia, ginecologia, psiquiatria, diàlisi, bancs de sang, ...
• Educació: preescolar, tutoria, educació especial, educació d'adults, ensenyament universitari, ...
• Serveis Socials: reinserció, cerca de feina, benestar i assistència social, servei de cures...

Des de fa mesos hi ha una forta oposició social a la Llei Aragonès i diverses mobilitzacions estan en marxa, promogudes per diferents col·lectius, per aturar-la.

S'estan fent desenes d'actes arreu del país, molts ajuntaments és posicionen als plens en contra el projecte de llei i el carrer es fa sentir la veu de la ciutadania amb una concentració al Parlament de Catalunya, amb la presentació de la plataforma Aturem la Llei Aragonès a la plaça de sant Jaume, així com la manifestació convocada per al 19 d'octubre vinent que anirà des de la conselleria d'economia fins a la plaça de Sant Jaume.

Des de comunistes de Catalunya, compartim aquesta lluita, els i les activistes del nostre partit seguirem participant activament amb aquest moviment plural i cooperatiu, perquè aquesta llei no vegi la llum. Seguirem lluitant per aconseguir revertir les privatitzacions actuals i aturar-ne de futures.

Antonio López, responsable Moviments Socials de Comunistes de Catalunya

Etiquetes de comentaris:



Més articles




Segueix-nos

Comparteix

Tradueix


edita

Comunistes de Catalunya

Comunistes de Catalunya


Les coses són senceres allò que aparenten, i darrera d'elles... no hi ha res.

Jean-Paul Sartre