realitat

Garantir el dret a la salut. Filantropia de milionaris o una nova fiscalitat justa (segona part)





“Deixeu de parlar de filantropia i comenceu a parlar d’impostos”.

No ho diu una revolucionària en una Taula Rodona Online dins la programació #ConfinamentRoig de la JCC. Aquest contundent missatge ho deia, al gener de 2019, l'historiador holandès Rutger Bredman, durant una taula rodona a la cimera de Davos.



Ara, ja dins la dramàtica crisi del Covid19, han pres protagonisme mediàtica les donacions de multimilionaris i mediàticament s’han promocionat les petites donacions.

En contraposició al despertar de la consciència majoritària de què és el sistema públic de salut qui salva vides, no s’observa, ara per ara, un altre despertar majoritari: és un sistema fiscal just el que garanteix el potent sistema públic que volem per salvar vides. Però, potser hi ha indicadors que marquen una millora.

Sense ser estadísticament representatives les xarxes socials (opinions twiteres vs resultats electorals en són una mostra), sí val la pena assenyalar les reaccions, tant a la contra (“em saltareu tots a la jugular”) com als diversos milers de m’agrada. que va suscitar aquesta piulada d’ Arnau Aymerich (a qui vàrem escoltar a la Festa Realitat 2019, en ser la veu del grup Ebri Knight):



Una mostra del que diem és el cinisme filantròpic d’Amancio Ortega, un declarat elusor / evasor fiscal, que alhora signava la presentació d’un ERTO a Inditex. La lluita sindical de moment l’ha pogut aturar provisionalment. L’ajornament, fins al 15 d’abril, assenyala una alarma i una lluita a lliurar.




Les denúncies del cinisme filantròpic d’ Amancio Ortega van des del Joan Serra Carné (redactor en cap de @naciodigital), la Isa Serra (Portaveu d’Unidas Podemos a l’ “Asamblea de Madrid”), o fins i tot avui mateix el Luis Gonzalo Segura (L'extinent de l'Exèrcit de Terra).



Isa Serra obre un fil de piulades que comença així:





També trobem una tercera opinió, respectuosa amb les donacions, però exigent amb el finançament públic: Vicente del Bosque, un dels caps més brillants del futbol espanyol




Pere Fernàndez i David Rodríguez
Membres del Comitè Executiu de Comunistes de Catalunya

Etiquetes de comentaris: , , ,



Més articles




Segueix-nos

Comparteix

Tradueix


edita

Comunistes de Catalunya

Comunistes de Catalunya


Les coses són senceres allò que aparenten, i darrera d'elles... no hi ha res.

Jean-Paul Sartre