realitat

Una Festa Realitat des de casaTambé pots descarrega el número d'aquesta setmana en pdf

Molts partits, de moltes tendències i de molts països, organitzen la seva festa anual amb un dinar, mítings, es troba la seva militància, debat, xerra, passa l’estona, confraternitzen. Cap ni una és com la que organitzen els partits comunistes. La festa d’un partit comunista no és només la trobada anual d’un partit polític, va molt més enllà. No és com els festivals de música que inunden les cartelleres a l’estiu. És molt més. No ho és perquè la naturalesa d’aquests esdeveniments és singular i irrepetible. La festa d’un partit comunista no és només un acte, uns concerts, un dinar. És un altre paradigma. És el món que volem construir, és la materialització d’una idea centenària.

La festa d’un partit comunista no està construïda per empreses o productores d’esdeveniments, sinó pel treball voluntari de la seva militància. A diferència dels macrofestivals, el treball voluntari no és un sacrifici per accedir a un recinte tancat i amb entrades desorbitades, sinó l’aportació lliure d’aquelles persones que decideixen entregar la seva força i les seves idees per a que tothom gaudeixi d’un moment de retrobament, de cultura, d’entreteniment i de reflexió. És una aportació que comporta la satisfacció individual i col·lectiva d’una riquesa que no és acaparada per una elit, sinó repartida entre totes les persones que participen a la festa. L’objectiu d’una festa comunista no és l’obtenció de beneficis per a repartir dividends o guanys, ni simplement la mera confraternització i cohesió interna del partit. La festa d’un partit comunista és la materialització de l’aliança de les forces del treball i la cultura per oferir a tothom que vulgui participar una experiència de camaraderia, aprenentatge i diversió fora de les lògiques del capital.

Aquest any, però, la Festa Realitat, la nostra festa, no es podrà fer com es feia habitualment pels motius que tothom coneix. La pandèmia, però, no ens aturarà, i per això hem decidit adaptar-nos. La de 2020 no podrà ser una festa presencial, com hauria de ser, però no per això deixarem de debatre i reflexionar. Ara és més necessari que mai obrir espais on diferents veus comparteixin visions i propostes per sortir d’aquesta crisi sense que la pageum els de sempre, el poble treballador.

El cartell de la Festa Realitat 2020 és un cartell plural, centrat en aspectes clau de l’actualitat política com l’emergència climàtica i de reflexió sobre els escenaris post-pandèmia i les propostes de l’esquerra. Els debats es podran seguir des del canal de Youtube i la pàgina de Facebook de Comunistes de Catalunya.

Programa de debats:

Divendres 15, a les 19h.
Emergència climàtica i Covid19


El primer debat serà sobre l’emergència climàtica i la lluita ecologista en temps de pandèmia. Comptarà amb la participació de:
Víctor Ríos, historiador i membre del Centre d’Estudis Sobre Moviments Socials (UPF)
Mercedes Vidal, responsable de l’Àrea de Medi Ambient de Comunistes de Catalunya i ex-regidora de mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona
Carlos del Barrio, responsable de polítiques sectorials i sostenibilitat de CCOO
María García, activista d’Ecologistes en Acció
La tertúlia estarà moderada per Jennifer Coronado, activista ecologista i cooperativista d’Espai Ambiental.

Divendres 22, a les 19h.
Escenaris post-pandèmia. Com sortim del col·lapse?


El segon debat de la Festa Realitat 2020 es centrarà en els escenaris post-pandèmia. L’expansió del nou coronavirus per tot el món ha portat al sistema a un col·lapse que pot portar-lo a una crisi més greu que la de 1929, segons el propi FMI. Com ens en sortim de forta justa? Per parlar-ne tindrem una taula rodona de luxe amb:

- Iñigo Errejon, de Más País
- Pastori Filigrana, advocada i membre del SAT
- Joan Tardà, d’ERC
- Dolors Sabater, alcaldessa de Badalona (2015-2018)
- Héctor Sánchez, de Comunistes de Catalunya

Etiquetes de comentaris: ,Més articles
Segueix-nos

Comparteix

Tradueix


edita

Comunistes de Catalunya

Comunistes de Catalunya


Les coses són senceres allò que aparenten, i darrera d'elles... no hi ha res.

Jean-Paul Sartre