realitat

Un Congrés diferent



A la tarda d’aquest divendres s’ha donat el tret de sortida al 2n Congrés de Comunistes de Catalunya, amb el lema “Socialisme o col·lapse”. És un congrés marcat per dos elements, per una banda per la situació de pandèmia, ja que inicialment estava previst pel mes de juliol i es va aplaçar pel setembre amb l’esperança de poder realitzar-lo presencialment, tot i que finalment es fa en format digital. Aquest fet ha suposat un repte per a l’organització del mateix Congrés però també per a la coordinació i el debat de la militància. Per l’altra banda, el relleu en la secretaria general, que és un canvi molt rellevant en la tradició del Partit Comunista, caracteritza el congrés dins i fora de l’organització. Aquest cap de setmana, en Joan Josep Nuet deixa el lideratge després de 6 anys al capdavant del Partit, del qual n’ha sigut el secretari general des de la seva fundació l’any 2014. 

Aquesta setmana ha culminat el període precongressual, que va començar a l’hivern d’enguany, després de setmanes de debats digitals a les cèl·lules i les dificultats pròpies d’organitzar un congrés en un format tan diferent. Segons ha informat l’organització a la redacció de La Realitat, participen al Congrés unes 250 persones, sigui de forma digital o en els 13 locals habilitats per al seguiment del congrés per a petits grups. Els locals es troben a ciutats com Barcelona, Manresa, Girona, Vilanova, Lleida, Sabadell o Tarragona i compten amb un control de l'assistència en funció de la llista de delegats que han sol·licitat assistir-hi (amb un màxim de 10 persones per local), així com la previsió de mitjans necessaris per donar compliment a la normativa anti-covid.  

Així mateix, l’organització del Congrés ha rebut un total de 265 esmenes als documents, el debat dels quals es farà aquesta tarda. Demà al matí es produirà el debat de l’informe de gestió, on a més del Secretari General, la Secretària d’Organització i altres informes centrals, es comptarà amb la projecció de 20 vídeos de cèl·lules explicant la seva activitat al llarg dels darrers 3 anys. 

Des de Comunistes de Catalunya es deixa palès l’agraïment a les organitzacions amigues que han volgut saludar el congrés, ja que segons ens traslladen han “rebut el caliu les salutacions fraternals de més de 40 organitzacions municipals, nacionals, estatals i internacionals”.

Rosa Bofill, la presidenta del Congrés

El congrés ha començat amb la benvinguda a les delegades i convidades per part de Nora Sánchez, secretària d’organització de Comunistes de Catalunya, que ha qualificat el congrés d’”extraordinari es miri per on es miri, el vam convocar el gener de 2020, molt abans de saber que la pandèmia aturaria el món”. La cita ha continuat amb l’elecció de la mesa del congrés i ratificant les diferents comissions. 




La mesa, que és l’òrgan que governa el Congrés durant el seu desenvolupament, està conformada per 12 persones, distribuïdes entre la seu central i diferents punts del territori. La presidenta de la mesa és Rosa Bofill, una persona amb llarga trajectòria de militància comunista. Bofill és mestra jubilada, sindicalista i feminista, vinculada a la Secretaria de la Dona de CCOO i expresidenta de l'Ateneu Roig de Barcelona.

Rosa Bofill, acompanyada de Marc Verneda (alcalde de Sentmenat), Andrea Aznar (de la direcció de la JCC) i Carlos del Barrio (sindicalista de Comissions Obreres), ha iniciat l’explicació del funcionament del Congrés donant peu a l’aprovació de l’horari i el reglament del Congrés. 

Etiquetes de comentaris:



Més articles




Segueix-nos

Comparteix

Tradueix


edita

Comunistes de Catalunya

Comunistes de Catalunya


Les coses són senceres allò que aparenten, i darrera d'elles... no hi ha res.

Jean-Paul Sartre