realitat

Festa de la realitat* 2018 (programa)

El dia 7 de juliol torna la Festa Realitat*, un esdeveniment anual on conflueixen lluites, bona gastronomia i molta diversió. Una Festa amb activitats per a totes les edats amb titelles, debats, exposicions, concerts... i on podràs degustar tot tipus de tapes, plats i begudes.

Per tercer any consecutiu la Festa es celebrarà al Parc de Josep Serra i Martí de Nou Barris a Barcelona, on es desenvoluparan les següents activitats.11:00 – 12:30h – Les Noies són Guerreres. Fes la guitza al Patriarcat!

Aquest any hem decidit començar la Festa Realitat* amb una activitat plena de sororitat, amb la convicció ferma de fer la guitza al Patriarcat.

Apunta't al Taller d'apoderament personal que desenvoluparem entre les 11 i les 12:30 enviant un correu a jcc@jcc.cat.

El patriarcat ens vol submises, nosaltres som guerreres!11:30 – 12:30h - Espectacle de titelles “Poetada Gratinada”

“L’Estenedor, teatre de titelles”, ens acompanyarà un any més en una de les activitats que més agrada a. Aquest any ens presentarà l’espectacle de “Poetada Gratinada” una representació de poemes de diferents autores i autors com Olga Xirinacs, Joana Raspall o Federico Garcia Lorca.

La Festa Realitat* es gaudeix a totes les edats, i és per això que tindrem un espai infantil on jugar i també on aprendre ja que, et posarem en contacte amb la ciència a través d’experiments amb els que podràs deixar bocabadats a les teves amistats.


12:30 - 14h - Debat “Nicaragua: un altre cop a la democràcia i la sobirania del poble”

L'oposició a Nicaragua, com ja va fer la veneçolana, ha decidit utilitzar la violència per debilitar el govern sandinista. Els mitjans de comunicació occidentals desenvolupen una activitat propagandística amb l'objectiu de que acabem amant a l'opressor i odiant a l'oprimit, com ja ens advertia Malcolm X.

Per això, a la Festa Realitat*, com espai d'internacionalisme i lluita contra l'imperialisme, organitzem aquest debat "Nicaragua: un altre cop a la democràcia i la sobirania del poble" amb la companyia de membres del Comitè Europeu de Solidaritat amb la Revolució Popular Sandinista. També hi participaran Aleida Guevara i Willy Toledo.

11:30 – 12:30h - Vermut Comunista “La Batalla de Barcelona”

La victòria de Barcelona en Comú a les eleccions municipals de 2015 va suposar posar les institucions al servei de les classes populars. La reacció ho sap, i busca estrelles neoliberals vingudes de França o de Nova York per tal de fer fora la gent comuna de Plaça Sant Jaume. Aquest any 2019 es preveu una dura batalla on l’organització dels barris serà clau per poder vèncer. Estàs preparada per la Batalla de Barcelona?

Vine, participa i pren un vermut + braves i olives per tant sols 2 comuns!12:30 – 12:30h – Presentació del llibre “La trampa de la diversidad”

L'escriptor, periodista i columnista habitual de La Marea, Daniel Bernabé, ens presentarà a la Festa Realitat* un dels llibres que més debat estan provocant dins de l'esquerra.
"La trampa de la diversidad" Akal (2018), és un imprescindible per repensar la lluita de classes a l'actualitat.

En la presentació del llibre comptarem amb la presència de l'autor Daniel Bernabé i la companyia de la camarada Núria Lozano i la youtuber i militant de la JCC Patricia Castro.

16:30 – 17:30h – Debat - "Emancipa’t i lluita! Exemples d’organització pel dret a l’habitatge"

Un dels principals problemes de la joventut és la incapacitat per emancipar-se per la precarietat del món laboral i pels preus de l’habitatge. En aquest acte tres militants de la JCC ens explicaran com treballen en diferents espais per garantir el dret a l’habitatge. Leo Bosch parlarà de la feina de la PAH de Rubí aturant desnonaments, Raúl Bombin explicarà la creació i la feina actual del Sindicat de Llogaters i la Lucía Aliagas exposarà les línies d’emancipació del CNJC.17:30 – 19:00h - Debat “Actuem davant les violències masclistes”

Aquest, és un any excepcional! Venim d’una vaga multitudinària el passat 8M; els feminismes comencen a fer-se sentir amb més força que abans; les dones comencem a visibilitzar la nostra lluita; i, ens organitzem per anar totes a una. Però encara hi ha casos de violència masclista que es fan virals i ens escandalitzen les seves resolucions. Volem seguir organitzant-nos i treballant contra les violències masclistes i per això us proposem una interessant mesa de debat. Amb la Laura Pérez, la Marisa Fernández, la Montserrat Vilà i dones feministes que treballen aquest tema, parlarem de quines iniciatives s’estan impulsant en caire de prevenció; de com ho podem treballar nosaltres, que estem organitzades; de com ens empara la llei; i com ens mobilitzem per canviar-la.19:15 – 21:00h – Míting Central: Mercedes Vidal, Enrique Santiago, Aleida Guevara i Joan Josep Nuet

Els debats de la Festa Realitat* es clouen amb el Míting Central que realitzem just abans dels concerts. En aquest míting comptarem amb la presència de Mercedes Vidal, regidora de Barcelona en Comú, i del nostre Secretari General, Joan Josep Nuet.

I ens fa especial il·lusió anunciar a les altres dues persones que ens acompanyaran. Per una banda, l'amic i camarada Enrique Santiago, Secretari General del Partido Comunista de España. Per l'altra, aquest any, en que el 60 aniversari de la Revolució Cubana és un dels eixos de la Festa, és un gran plaer anunciar la companyia d'Aleida Guevara, metgessa i revolucionària cubana, filla d'Ernesto "Che" Guevara.

Cuba va! Cuba Vencerá!21:00h – fins al tancament – Concert: Eina, Las Infrarrojas i Las Víctimas Civiles

No es pot concebre la Festa Realitat* sense la millor música per ballar i prendre consciència. Aquest any a la Festa de Realitat* 2018 comptarem amb les actuacions de 3 bandes en viu per gaudir d'un final de festa amb classe.

EINA: Des de Vilafranca del Penedès i en commemoració del centenari de la revolució soviètica es presenten el seu tercer treball BOLXEVIC, després de l’èxit dels anteriors "L'Estat i La Revolució" i "L'Art de la Guerra". Rock enèrgic amb consciència de classe.

LAS INFRARROJAS: Des d' Alacant ens visita aquest nou prometedor grup femení de melodies corals i ritmes pop, rock i surf, però amb molts kilòmetres ja a sobre en bandes de l'escena de l'Alacantí

LAS VÍCTIMAS CÍVILES: És rock, provocació, teatre, surrealisme i crítica social. El seu "40 años de éxitos del posfranquismo español" no et deixarà indiferent. I la lectura del seu original "Canción Total", popularitzada per Maria Arnal, tampoc.

Etiquetes de comentaris:Més articles
Segueix-nos

Comparteix

Tradueix


edita

Comunistes de Catalunya

Comunistes de Catalunya


Les coses són senceres allò que aparenten, i darrera d'elles... no hi ha res.

Jean-Paul Sartre