realitat

El desconfinament dels nens a debat



Ahir, a darrera hora, el govern central va anunciar que els infants podrien sortir a passejar i airejar-se a partir de dilluns. La roda de premsa del ministre de sanitat, Salvador Illa, contradeia explícitament a l’anunci fet hores abans pel propi govern, on tan sols permetien que la quitxalla acompanyés a un dels progenitors a fer la compra. La mesura restrictiva, anunciada hores abans per la portaveu María Jesús Montero, va aixecar tot mena de crítiques des de molts àmbits i destapar nous desacords dins del mateix executiu. La redacció de la Realitat ha parlat amb diverses famílies per analitzar aquest tema i el canvi de criteri del govern al llarg d’una tarda.

El parer general és que els drets de la canalla i el seu benestar present i futur no són elements que guiïn les polítiques del govern Sánchez. “Els infants tornen a estar a la cua de les polítiques socials” ens diu la Isabel, mare treballadora, en declaracions a la Realitat. Per la seva banda, l’Eduard, pare i professor, es pregunta “estem aturant el procés educatiu i l'esbarjo dels infants per aturar l'impacte del Coronavirus, però en quin moment aquesta aturada pot significar un impacte més gran que el mateix virus?”.

Reflexionant sobre la primera proposta de l’executiu i els canvis de criteri, la Isabel ens comenta que “si la retirada progressiva del confinament inclou la canalla, s'ha d'incloure de veritat. Què vol dir que poden acompanyar-nos per anar a comprar? Si això ja ho podien fer”. Afegeix que “qui entengui que el desconfinament de la canalla vol dir que poden anar a comprar, que m'ho expliqui. Ni és la millor opció, ni la menys estressant, sens dubte no és la més apropiada pels infants ni pels adults. I tot, portant, els més petits, sis setmanes tancats a casa.”

En aquesta conversa apareix també la idea que l’economia passa per sobre de l’educació i del benestar dels infants, “en el fons tot plegat mostra com es menysté l'educació, acceptant que l'estabilitat econòmica és indispensable però l'educació i el creixement dels infants és prescindible” ens diu l’Eduard. La Isabel hi afegeix “qui protegirà els drets dels infants si el suposat govern d'esquerres i socialista aprova mesures com aquestes?”.

Com a resum de tot plegat, podríem quedar-nos amb unes paraules de l’Eduard “de la mateixa manera que ningú defensarem l'aturada sine die de l'activitat econòmica perquè sabem que tindria conseqüències nefastes, crec que es menysprea les conseqüències de tenir la canalla com la tenim i l'impacte a mitjà i llarg termini de no obrir escoles en sis mesos”.

Redacció

Etiquetes de comentaris: , , ,



Més articles




Segueix-nos

Comparteix

Tradueix


edita

Comunistes de Catalunya

Comunistes de Catalunya


Les coses són senceres allò que aparenten, i darrera d'elles... no hi ha res.

Jean-Paul Sartre