realitat

Amb els treballadors i el poble

El passat cap de setmana Comunistes de Catalunya va enviar una delegació al XX Congrés del Partit Comunista Portuguès, celebrat a Almada. El PCP va reunir el seu màxim òrgan per posar al dia la seva proposta política i les seves línies d'actuació. En un procés de debat que es va iniciar la passada primavera amb assemblees regionals, i que va desenvolupar la fase final a partir del setembre, els camarades portuguesos van acabar de definir la seva proposta política i estratègica per a la nova fase oberta amb l'acord amb el Partit Socialista per revertir les polítiques de la Troica i la dreta.

L'aposta del PCP continua sent clara: Portugal necessita una política patriòtica i d'esquerres. Necessita una política que defensi la seva sobirania davant les imposicions de la UE, una institució irreformable segons les seves anàlisis i que serveix als monopolis transnacionals. Necessita també, segons el PCP, una política de recuperació i conquesta de drets, tot instal·lant una democràcia avançada que es desenvolupi, a banda de l'esfera política-institucional, en l'economia, la societat i la cultura. Així mateix, reafirma la seva convicció que només la lluita de masses portarà a la classe treballadora i al poble gaudir d'una vida millor.

Aquest Congrés, a més, ha servit per posar en comú les experiències d'aquests anys, i ha valorat la implicació dels i les comunistes en la derrota del govern de dretes, i de les polítiques neoliberals. Ha servit, també, per fer valdre el treball del PCP en l'organització de la classe treballadora als seus centres de treball, i el treball polític i ideològic per fer més forta la lluita per revertir les brutals retallades imposades per la Troica durant els governs anteriors.

No només va quedar clara la solidesa política i ideològica del Partit Comunista Portuguès en aquest congrés, sinó que va fer una gran demostració de força, capacitat organitzativa i organització viva, amb una militància compromesa. Les dades parlen per si soles: en el congrés han participat al voltant de 1300 delegades i delegats, representant cadascun a 60 camarades. Així mateix, en el procés de debat previ es van realitzar unes 2151 activitats, comptant reunions, plenaris i assemblees de tots els nivells per debatre el Projecte de Resolució Política. En total van participar unes 20.000 persones en el procés congressual. Tot un exemple que nega la major d'aquells que diuen o pensen que el comunisme és una cosa del passat. Són exemples com el portuguès els que demostren que el comunisme és la joventut del món.

Juanma Rodríguez


Enllaç:
Més informació sobre el XX Congrés del PCP

Etiquetes de comentaris:



Més articles




Segueix-nos

Comparteix

Tradueix


edita

Comunistes de Catalunya

Comunistes de Catalunya


Les coses són senceres allò que aparenten, i darrera d'elles... no hi ha res.

Jean-Paul Sartre