realitat

Catalunya En Comú es mobilitzarà l'1 d'octubre en defensa de la sobirania

Catalunya en Comú ha anunciat aquest matí el resultat de la consulta interna realitzada al conjunt de persones inscrites en l'organització. A la pregunta "Catalunya en Comú ha de participar a la mobilització de l’1-O?", el Sí ha estat recolzat pel 59,39% dels vots, davant d'un 40,61% de vots que s'han inclinat pel No. A la consulta han participat 32.457 persones inscrites.

L'organització ha informat en un comunicat públic del resultat de la votació i ha criticat la judicialització del conflicte polític i la instrumentalització de les institucions de l'Estat que està portant a terme el govern del Partit Popular.

La impotència política del Partit Popular ha portat al Govern espanyol a amagar-se darrere de jutges i policies. Hem vist la Guàrdia Civil entrant a impremtes, hem vist l'amenaça de la fiscalia a gran part del nostre món local, hem vist la intervenció de la nostra autonomia i hem vist com es coartava el dret a la llibertat d'expressió, no només al nostre país, sinó a tot l'Estat.

La ciutadania hem demostrat moltes vegades que la por del Partit Popular tenia les cames molt curtes perquè davant té un poble valent disposat a defensar la democràcia. En les setmanes vinents l'atac del Govern espanyol anirà a més i, davant d'això, avui els inscrits i les inscrites de Catalunya en Comú hem enviat un missatge: respondrem, com ho hem fet sempre, defensant la sobirania de Catalunya, com un sol poble en la seva diversitat i sempre amb la mateixa bandera: no tenim por.

Gràcies per la vostra participació, seguim construïnt conjuntament aquest espai plural i radicalment democràtic com la Catalunya que volem.

El tweet


En una comunicació posterior, Elisenda Alamany ha proporcionat altres informacions sobre el procés de consulta interna i la posició de Catalunya en Comú de cara a l'1 d'octubre vinent.

Catalunya en Comú participarà a la mobilització de l’1-O. Així ho han decidit els inscrits i les inscrites a la votació online que s’ha dut a terme entre el 12 i el 14 de setembre i que plantejava la següent pregunta: Catalunya en Comú ha de participar a la mobilització de l’1-O? 2.053 persones han contestat afirmativament, el que significa el 59,4% dels vots emesos. En total han han votat 3.458 inscrits i inscrites, el 44% del cens.

"Vam sortir de la Coordinadora Nacional del 8 de juliol amb la decisió de ser a la mobilització de l’1-O, i ara hem decidit quin paper hi tindrem. I ho fem fet de manera democràtica, oberta i transparent", ha dit Elisenda Alamany, portaveu de Catalunya en Comú, després d’anunciar el resultat de la consulta en roda de premsa. Alamany també ha posat en valor que "som l’únic espai transversal que queda al país, agrupant diverses sensibilitats entorn del debat nacional".

Alamany ha concretat que "malgrat que com tothom sap l’1-O no serà la solució definitiva a la situació de Catalunya, cridarem a la participació i ens mobilitzarem pels drets dels catalans i les catalanes. Els inscrits i les inscrites ens conviden a ser contundents davant l’onada repressiva del PP, que s’amaga darrere de la justícia enlloc de donar una resposta política, que és el que hauria de fer". En aquest mateix sentit la portaveu ha insistit que "no és moment de doblegar-se davant l’estratègia de la por del govern de Rajoy".

Més informació:

Defensem la sobirania de Catalunya enfront de l'estratègia de la por del PP

Crèdits fotogràfics:

Catalunya en Comú

Etiquetes de comentaris:



Més articles




Segueix-nos

Comparteix

Tradueix


edita

Comunistes de Catalunya

Comunistes de Catalunya


Les coses són senceres allò que aparenten, i darrera d'elles... no hi ha res.

Jean-Paul Sartre