realitat

EUiA aprova cridar a la participació a l’1-O

El Consell Nacional avala la posició de Catalunya en Comú sobre l’1-O i emplaça a “continuar treballant per aconseguir un veritable referèndum efectiu”. L'organització es compromet a defensar els drets i les institucions catalanes davant dels “actes repressius”.

El Consell Nacional d’Esquerra Unida i Alternativa reunit avui ha aprovat cridar a la participació a la mobilització del proper 1 d’Octubre. La formació avala així la postura adoptada en la consulta de Catalunya en Comú realitzada aquesta setmana, que ha donat el mandat de participar a l’1-O. L’informe polític aprovat pel Consell Nacional constata que l’1-O “no es produirà el referèndum efectiu que la societat catalana necessita”, però “respectant la diversitat de l’espai polític” fa una crida a la participació. A més, EUiA crida a defensar les institucions catalanes i els drets fonamentals davant dels “actes repressius” del govern del PP.

EUiA emplaça a “continuar treballant per aconseguir un veritable referèndum efectiu que posi solució a la situació de bloqueig actual”, i subratlla que “cal un full de ruta alternatiu que reculli els anhels de les classes populars”, una tasca que es proposa dur a terme amb el conjunt de Catalunya en Comú. Per a la formació, la pregunta i la data del referèndum anunciat pel Govern “no són prou inclusives de les opinions existents en la societat catalana”, i la convocatòria no compta amb “unes garanties mínimes que el validin: reconeixement internacional, crida inclusiva a la majoria social del país i possible expressió de les diferents opcions, així com conseqüències jurídiques i polítiques que el facin efectiu”.

La formació assenyala que el PP, “amb el ple suport de C’s i el seguidisme del PSOE”, és “el principal responsable de la situació de bloqueig”, així com que “aquestes garanties plenes no es donin”. L’informe ha estat aprovat amb 39 vots a favor, 8 en contra i 4 abstencions.

Més informació:

EUiA

Etiquetes de comentaris:



Més articles




Segueix-nos

Comparteix

Tradueix


edita

Comunistes de Catalunya

Comunistes de Catalunya


Les coses són senceres allò que aparenten, i darrera d'elles... no hi ha res.

Jean-Paul Sartre