realitat

L'Ertzaintza deté les tres joves basques després d'un matí de resistència a Gasteiz

Milers de persones es van manifestar contra la condemna de l'Audiencia Nacional espanyola contra set joves per la seva militància política. Tot i el mur humà que els manifestants han construint per defensar les joves, finalment l'Ertzaintza ha aconseguit endur-se les acusades després d'agredir els manifestants.

L'Ertzaintza ha desallotjat un per un als integrants de l'anomenada 'muralla popular' que hi havia instal·lada des d'ahir a la plaça de la Virgen Blanca de Vitòria. Els manifestants intentaven que no es detinguessin els tres joves de Segi condemnats a sis anys de presó per 'integració en banda armada'. Finalment, després d'emplear la força i la violència durant més de tres hores els agents de l'Ertzaintza han aconseguit detenir els tres activistes: Aiala Zaldibar, Igarki Robles i Ibon Esteban. Ja es troben en dependències policials.


El desallotjament s'ha iniciat a les 8.45 quan divuit furgonetes de l'Ertzaintza han començat a rodejar els 150 joves que han fet nit a la plaça de Vitòria. Aquesta 'muralla popular' es va formar ahir en finalitzar la 'marxa taronja' que va recórrer els carrers de la capital basca per donar suport als set joves condemnats a sis anys de presó per l'Audiència espanyola. Se'ls acusa de pertànyer a l'organització juvenil Segi, declarada il·legal. És la quarta 'muralla popular' organitzada al País Basc després dels ja organitzats anteriorment a les localitats d'Ondarroa, Donostia i Gernika.


Font: Vilaweb

Altres articles relacionats:

Directa - L'Ertzaintza s'endú detingudes les tres joves basques després d'un matí de forta resistència

Directa - Un mur humà protegeix tres joves basques condemnades a sis anys de presó

Etiquetes de comentaris: ,



Més articles




Segueix-nos

Comparteix

Tradueix


edita

Comunistes de Catalunya

Comunistes de Catalunya


Les coses són senceres allò que aparenten, i darrera d'elles... no hi ha res.

Jean-Paul Sartre