realitat

Comunistes de Catalunya per la "Unitat popular contra la repressió, per un Front Democràtic i Social, en defensa de les institucions catalanes i la justícia"

Comunicat de Comunistes de Catalunya per la "Unitat popular contra la repressió, per un Front Democràtic i Social, en defensa de les institucions catalanes i la justícia".

Comunistes de Catalunya expressem el nostre rebuig a l'ordre d'empresonament dictada pel Tribunal Suprem i la nostra solidaritat amb Dolors Bassa, Carme Forcadell, Raül Romeva, Jordi Turull i Josep Rull, així com a la resta d'encausats injustament.

Unitat popular contra la repressió


Comunistes de Catalunya fem una crida a la Unitat Popular en defensa de les institucions catalanes i contra la repressió.

L'aplicació de l'article 155 i la persecució judicial dels líders polítics de Catalunya suposen una clara instrumentalització dels tribunals i una inacceptable manipulació de les lleis vigents. El govern central utilitza il·legítimament el poders de l'Estat contra líders polítics, contra les institucions sobiranes, contra les organitzacions socials i contra les classes populars de Catalunya.

L'escalada de repressió a l'Estat Espanyol va en augment en tots els àmbits, també fora de Catalunya, amb l'empresonament d'artistes, amb la prohibició de publicacions, amb la censura dels mitjans de comunicació, amb la corrupció generalitzada i amb la brutalitat policial contra la ciutadania que es manifesta, sigui a Múrcia o sigui a Barcelona.

Davant d'això, és necessària la unitat de totes les forces democràtiques i socials per a exigir la immediata llibertat de tots els presos polítics, l'anul·lació immediata de l'article 155 de la Constitució Espanyola, el restabliment de la garantia del dret i el respecte als Drets Humans.

Per un Front Democràtic i social


Comunistes de Catalunya fem una crida a la unitat de la classe treballadora, de totes les forces polítiques i socials progressistes i de totes les persones que defensen la Democràcia en un Front Democràtic i Social.

Els valors més elementals de la convivència i el parlamentarisme estan sent atacats directament per les forces destructores de la reacció. La deriva totalitària del règim post-franquista espanyol ha de ser repudiada i contestada amb contundència pacífica de forma unànime.

És més necessari que mai sumar a aquesta tasca tots els suports, tant a Catalunya, com a Espanya, com a Europa, com al món. Ningú pot quedar impassible davant l'atropellament de les llibertats i la vulneració dels drets humans que estem vivint.

En defensa de les institucions catalanes i la justícia


Comunistes de Catalunya fem una crida a la unitat en defensa de les institucions catalanes i la justícia. El poble de Catalunya hem expressat repetidament la nostra convicció de ser un sol poble, una nació sobirana dotada de centenàries institucions democràtiques de govern, per les quals hem lluitat durant segles i a les quals no renunciarem.

Els poders reaccionaris que ataquen Catalunya han de saber que, més enllà de les diferències ideològiques i identitàries, ens uneix la defensa irrenunciable del Parlament de Catalunya i de la Generalitat de Catalunya.

Els poders reaccionaris que ataquen Catalunya han de saber que el poble de Catalunya mai renunciarem a la justícia, ni acceptarem les decisions obertament injustes d'uns tribunals al servei del poder polític.

Unitat popular contra la repressió, per un Front Democràtic i Social, en defensa de les institucions catalanes i la justícia


Exigim a l'Estat l'alliberament dels presos, la retirada del 155 i l'obertura d'un procés de diàleg amb mediació internacional, sota la supervisió de les Nacions Unides.

Exigim la unitat dels partits polítics democràtics amb representació en el Congrés espanyol per a activar una moció de censura que desallotgi del govern espanyol al partit més corrupte d'Europa.

Exigim la unitat dels partits democràtics amb representació en el Parlament de Catalunya per a posar en marxa una àmplia majoria parlamentària en defensa de les institucions catalanes, l'alliberament dels presos polítics i la retirada del 155.

Fem una crida a la unitat de la classe treballadora i de tota la ciutadania a mobilitzar un gran Front Democràtic i Social per vèncer a les forces de la reacció.

Font: Comunistes de Catalunya

Etiquetes de comentaris:



Més articles




Segueix-nos

Comparteix

Tradueix


edita

Comunistes de Catalunya

Comunistes de Catalunya


Les coses són senceres allò que aparenten, i darrera d'elles... no hi ha res.

Jean-Paul Sartre