realitat

Lectura de confinament: què llegim aquests dies?





Doncs sí, ha arribat el dia que no pensàveu que arribaria mai i ara de cop, teniu temps per llegir alguna cosa més que notícies, Twitter o documentació (ja sigui de feina o de militància), així que ara, de cop, a totes ens entra la pressa per si tindrem prou lectura per aquests dies així que aquí van unes quantes recomanacions i bones pràctiques:

1.NO COMPREU A AMAZON SOTA CAP CONCEPTE, GRÀCIES.

No, no és una rabieta de llibretera, és que no estan pagant bé ni als treballadors que reparteixen els llibres, ni als autors, ni als editors ni a ningú. I si compreu llibres digitals penseu que tampoc no són la millor opció.
Oh, estem desemparats i tot és un drama i no hi ha alternativa? NO!

2.LLEGIU EL QUE TENIU A CASA.

No em crec que us ho hagueu llegit tot. Potser us heu llegit els vostres llibres, però i els llibres que no són vostres? socialitzeu la biblioteca de casa, llegiu el que tenen a les estanteries els vostres companys de confinament. I si no m'agrada? Doneu-vos trenta pàgines, si més enllà d'això no us fa el pes, ja podeu canviar de llibre.



3.COMPREU RESPONSABLEMENT.

Sí, és possible comprar llibres aquests dies i es pot fer de dues maneres:

Opció número 1: Libelista.

És una web de venda de llibres (tant llibres en paper com digitals) on moltes llibreries independents estem associades. Quan us registreu us demana quina és la vostra llibreria de referència, i així, de cada compra que feu a través de la seva web, la llibreria se'n queda una part.

Opció número 2: compreu a través de llibreries obertes.

Aquesta web bàsicament el que fa és reservar els llibres per tal que els vingueu a buscar el dia que puguem tornar a obrir al públic, i així les llibreries rebem els diners ara, que ens fan falta.


4. I PELS MÉS PETITS QUÈ ENS INVENTEM?

Doncs mireu, que s'ho inventin ells. Aquests dies hi ha un munt d'alternatives per tal que tinguin contes i històries a mà a través de les xarxes, per exemple la llibreria cooperativa Sendak té un canal de telegram on expliquen un conte cada nit, al canal de youtube d'Òmnium els Vivim del cuento fan contes desexplicats cada dia... però si teniu persones petites a càrrec, deixeu que s'inventin els contes sols i us els expliquin a vosaltres. Són molt més divertits.

Apa, bones lectures, i cuideu-vos!

Carlota Freixenet

Etiquetes de comentaris: ,



Més articles




Segueix-nos

Comparteix

Tradueix


edita

Comunistes de Catalunya

Comunistes de Catalunya


Les coses són senceres allò que aparenten, i darrera d'elles... no hi ha res.

Jean-Paul Sartre