realitat

La patronal contra la sobirania

Comunicat de Comunistes de Catalunya, amb el qual "repudiem les declaracions de l'Associació Espanyola de Banca (AEB) i la Confederació Espanyola de Caixes d'Estalvis (CECA) sobre l'eventual fugida de capital financer en el cas d'un procés d'autodeterminació del poble de Catalunya".

Comunistes de Catalunya considerem que la recent declaració conjunta de la patronal bancària, que representa a entitats financeres com CaixaBank, Santander, Bankia, BBVA, Sabadell i Popular, posa de manifest el seu menyspreu pels principis de la sobirania i la democràcia.

Els pobles d'Europa sabem que ha estat la banca, i la seva insaciable cobdícia de beneficis, la principal responsable de l'especulació i les polítiques econòmiques que van fer esclatar la crisi de 2008. Sabem que ha estat la banca qui ha portat els nostres països a la ruïna, de la mà de governs titella que han aplicat, fil per randa, la seva doctrina neoliberal. Sabem que ha estat la banca qui ha forçat els estats a convertir el deute privat en deute públic i cobrir amb els diners de la classe treballadora les pèrdues milionàries de la seva nefasta gestió. Sabem que ha estat la banca la qui ha dictat, paraula per paraula, als diferents governs, les polítiques criminals d'austeritat i les successives reformes laborals que han abocat a milions de famílies treballadores a la misèria.

És aquesta banca, que s'omple la boca parlant de sentit d'estat i responsabilitat, qui segueix especulant amb la misèria en plena crisi social. És aquesta banca la que es nega a posar fre al drama social dels desnonaments i manté una gegantina bossa d'habitatge desocupat mentre el país pateix la pitjor crisi de la seva història. És aquesta banca que s'atreveix a donar lliçons de moralitat, qui encara no ha donat explicacions per l'evidència de les seves males pràctiques generalitzades i pels nombrosos casos de corrupció dels seus alts directius. És la mateixa banca que se'ns presenta com a motor de la societat qui asfixia l'economia amb la manca de crèdit.

Les declaracions de la patronal bancària se sumen a les de tantes organitzacions empresarials que segueixen exercint com grups de pressió sobre els governs i imposen els seus interessos a la voluntat majoritària. S'afegeixen als poders de l'Estat, que pervertits per la utilització política que en fa el PP, s'han convertit en instruments de repressió i amenacen l'exercici de drets fonamentals. Totes aquestes expressions conformen una Campanya de la Por orquestrada pels poders econòmics amb l'únic objectiu de condicionar el resultat electoral de les eleccions del 27s. Així mateix, les declaracions de la banca posen en dubte la sinceritat del programa de Junts pel Sí i el compromís amb el Procés Sobiranista de Convergència i Artur Mas, qui ara com ara segueix representant al parlament els interessos de la gran banca i la gran patronal.

Comunistes de Catalunya considerem que cap poder polític, religiós o econòmic, té dret a condicionar o coaccionar la voluntat democràtica i la sobirana dels pobles. Tenim la convicció que el posicionament de la patronal bancària és símptoma de la seva debilitat i el seu temor, davant el poder de la democràcia popular i la classe treballadora organitzada. Així mateix, manifestem el nostre compromís inequívoc amb l'exercici del dret a l'autodeterminació de Catalunya i la nostra aposta estratègica per la Unitat Popular com a garantia d'un procés constituent de la República Catalana, Socialista, Democràtica i lliurement federada amb la resta de pobles d'Espanya i d'Europa.

Comunistes de Catalunya
Secretariat

Barcelona, 22 de setembre de 2015

Font: Comunistes.cat

Etiquetes de comentaris:



Més articles




Segueix-nos

Comparteix

Tradueix


edita

Comunistes de Catalunya

Comunistes de Catalunya


Les coses són senceres allò que aparenten, i darrera d'elles... no hi ha res.

Jean-Paul Sartre