realitat

L'ONU adverteix Espanya que ha de respectar els drets fonamentals a Catalunya

Experts de l'ONU han sol·licitat les autoritats espanyoles que "les mesures adoptades davant del referèndum de Catalunya l'1 d'octubre no interfereixin amb els drets fonamentals de la llibertat d'expressió, assemblea i associació, i participació pública".

L'informe el signen els experts David Kaye, relator especial sobre la promoció i protecció del dret a la llibertat d'opinió i expressió, i el Sr. Alfred de Zayas, expert independent en la promoció d'un ordre internacional democràtic i equitatiu.

"Independentment de la legalitat del referèndum, les autoritats espanyoles tenen la responsabilitat de respectar els drets essencials per a les societats democràtiques", sostenen en el seu comunicat.

Alerten que "les mesures que estem presenciant són preocupants perquè semblen violar els drets individuals fonamentals, retallar la informació pública i la possibilitat de debat en un moment crític per a la democràcia espanyola".

Finalment, fan una crida "a totes les parts a exercir la màxima restricció i evitar violència de qualsevol tipus per garantir protestes pacífiques en els pròxims dies".

Font de la informació:
www.ohchr.org

Etiquetes de comentaris:



Més articles




Segueix-nos

Comparteix

Tradueix


edita

Comunistes de Catalunya

Comunistes de Catalunya


Les coses són senceres allò que aparenten, i darrera d'elles... no hi ha res.

Jean-Paul Sartre