realitat

21OCT: Ningú a les presons per motius polítics

Comunicat de Comunistes de Catalunya de rebuig a les detencions de Jordi Cuixart i Jordi Sánchez per motius polítics. El partit crida a participar a la convocatòria de la Taula per la Democràcia per al 21 d'octubre.

Comunistes de Catalunya fem una crida a la classe treballadora a participar en la convocatòria de manifestació de la Taula per la Democràcia d'aquest dissabte 21 d'octubre a les 17 h al Passeig de Gràcia.

Manifestem la nostra repulsa per les detencions i l'empresonament preventiu de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart i exigim el seu alliberament immediat. Considerem que aquestes detencions s'emmarquen en una onada repressiva injustificable contra les organitzacions de les classes populars catalanes i que només responen a motivacions polítiques.

L'empresonament dels Jordis se suma a la llarga llista de persones represaliades per motius polítics a l'estat espanyol en les darreres dècades. Només cal recordar el cas de tantes persones de l'esquerra abertzale, de tantes altres militants de l'esquerra gallega, de tantes persones vaguistes com el company Alfon o dels joves d'Altsasua, totes elles encara avui empresonades sense cap justificació i per causes obertament polítiques.

Certament, a l'estat espanyol hi ha persones a les presons per motius polítics i no són poques. I aquesta és una situació antidemocràtica que els diferents governs espanyols porten arrossegant des de la Transició gràcies al pervers silenci còmplice d'una part important de la societat. Es tracta d'una vulneració de drets fonamentals, com els drets d'expressió o de manifestació, que no és admissible per cap societat que es pretengui democràtica i que cal rebutjar de manera unitària i unànime.

Comunistes de Catalunya fem una crida a la unitat de la classe treballadora i de les classes populars de Catalunya i d'Espanya en defensa dels principis democràtics, els drets humans i les llibertats col·lectives i individuals.

Ningú a les presons per motius polítics!

#LlibertatJordis
#AlfonLibertad
#AltsasukoakASKE

Comunistes de Catalunya
Secretariat

Font:
Bloc de Comunistes de Catalunya

Etiquetes de comentaris:Més articles
Segueix-nos

Comparteix

Tradueix


edita

Comunistes de Catalunya

Comunistes de Catalunya


Les coses són senceres allò que aparenten, i darrera d'elles... no hi ha res.

Jean-Paul Sartre