realitat

7 veritats incòmodes i terribles sobre la guerra, el terrorisme, la UE i els EUA

Els mitjans de comunicació parlen de la guerra, del terrorisme i de la crisi humanitària, però ens amaguen veritats incòmodes i terribles sobre el paper i la responsabilitat de la Unió Europea i els Estats Units d'Amèrica.

1. La UE i els EUA recolzen règims totalitaris

La Unió Europea i els Estats Units d'Amèrica fa dècades que proporcionen suport econòmic, militar i d'intel·ligència a règims totalitaris i criminals de tot el món, i, especialment, de l'Orient Mitjà. És el cas de les monarquies feudals d'Aràbia Saudita, Qatar, Kuwait, el règim talibà d'Afganistan, l'estat sionista d'Israel o el règim supremacista de Turquia. El suport a dictadures i règims escassament democràtics és una pràctica habitual: la UE i els EUA recolzen dictadures a l'Amèrica Llatina, l'Àfrica i l'extrem orient. Aquests règims totalitaris han estat alimentats com a aliats geoestratègics pel control dels recursos naturals i les rutes de comerç, en benefici de les grans corporacions financeres. Han servit als interessos econòmics occidentals, principalment per a esclafar moviments populars, sobirans i democràtics a tot el planeta i per a fer la guerra a aquelles nacions que es neguen a doblegar-se.

- Iniciativa Debate: Arabia Saudí pide elecciones en Siria, pero no en Arabia Saudí
- RPP: ONU creará lista negra de empresas israelíes que operan en Cisjordania
- Terra: OLP pide a la ONU investigar asesinatos en Israel
- Heraldo: La ONU pide a Israel que investigue presuntas ejecuciones extrajudiciales de palestinos
- Wikipedia: Resoluciones de la ONU sobre el conflicto árabe-israelí
- Wikipedia: Escuela de las Americas
- Wikipedia: Operación Gladio
- Wikipedia: Taliban
- Regeneracion: Justicia de Arabia Saudita: tan brutal como la del Estado Islámico
- RT: Periodistas filman en secreto las barbaries de Arabia Saudita

2. La UE i els EUA financen terroristes

La UE i els EUA financen la major part de grups terroristes, paramilitars i mercenaris del món. De vegades, aquest suport es realitza obertament, altres vegades, darrere pretextos, com l'ajuda humanitària, o utilitzant fons reservats, o fent servir altres estats o organismes com l'OTAN d'intermediaris. Els EUA van crear el terrorisme (mal anomenat) gihadista, construint veritables escoles de mercenaris per a utilitzar-los contra la Unió Soviètica a l'Afganistan. Des de llavors, aquest terrorisme ha servit sempre, d'una manera o d'una altra, als interessos occidentals: els mercenaris gihadistes han estat útils per a sembrar el terror quan i on ha convingut i aquest terror ha servit, en darrer terme, per a restringir encara més les llibertats a tot arreu. La UE i els EUA són els principals responsables de l'ascens de DAESH i de la guerra de Síria, de la mateixa manera que ho són de la guerra de Líbia, Ucraïna o Iraq. Han alimentat les sectes fanàtiques i els exèrcits de mercenaris, han estès odi, zitzània, desordre i terror.

- Telesur: ¿Por qué Siria se convirtió en objeto de deseo?
- Telesur: Historia de una guerra
- Telesur: Guerra contra Siria en Cifras
- RT: El terrorismo en Siria es apoyado por Turquía, Arabia Saudita y países de la UE
- RT: Abdalá II de Jordania: "Turquía deliberadamente exporta terroristas del Estado Islámico a Europa"

3. La UE i els EUA enderroquen per la força governs sobirans

La UE i els EUA vulneren de manera sistemàtica el dret de la sobirania de les nacions, enderrocant els governs legítims que gosen oposar-se a l'espoli dels seus recursos nacionals, per a col·locar-hi dictadures titella que facilitin l'explotació. La defensa de la Democràcia és utilitzada com a pretext per a aquesta política neocolonial, dibuixant com a tiranies despòtiques tots els governs progressistes o que, senzillament, es neguen a assumir resignadament el seu paper de colònies. La democràcia de la Líbia de Gaddafi era imperfecte, sens dubte, com també ho és la Síria de Baixar Al Assad, com també ho són la monarquia d'Espanya, la República Francesa, la UE i els EUA. Però en cap d'aquests casos podem parlar amb justícia de dictadures, ni justificar cap tipus d'intervenció estrangera, ni legitimar l'enderrocament de governs sobirans. La UE i els EUA s'han atorgat per la força la prerrogativa de determinar quin estat és i quin no és una democràcia, així com d'actuar unilateralment contra aquells que li convingui definir com a antidemocràtics.

- El diario: Cómo surge el ISIS, cómo se financia, quiénes hacen la vista gorda
- El Mundo: Los bolsillos que financian el terror del ISIS
- Sott: Snowden revela que Israel creó el Estado Islámico ISIS para crear un "enemigo" y justificar su genocidio
- Vicenç Navarro: Lo que no se está diciendo sobre Ucrania
- La Información: El Gobierno de Ucrania prohíbe los partidos comunistas y los equipara con los nazis
- RT: 'Jerusalem Post': "Putin tiene razón, Ucrania está plagada de nazis"
- El Confidencial: Los nazis de Kiev y la vileza de Bruselas
- Xarxa Voltaire: Libia y Gadafi, la verdad que se supone NO debes conocer

4. La UE i els EUA són responsables dels milions de persones exiliades a les quals neguen refugi

La UE i els EUA fomenten la guerra i la tirania en nom de la pau i la democràcia. Per això, són responsables de totes les conseqüències que se'n deriven. Són responsables dels milers de persones assassinades pels mercenaris fanàtics, de totes les víctimes dels conflictes que ha provocat i de totes les persones exiliades que fugen de l'horror i la misèria. La negació d'asil i de refugi per a milers de famílies exiliades i el seu tancament en camps de concentració suposen, a la pràctica, un crim contra la humanitat. Deixant de banda que vulneren molts dels tractats internacionals vigents, les mesures reaccionàries aplicades fins ara, així com les fixades en el darrer acord entre la UE i Turquia, comporten l'abandonament de milions de persones a la mort i l'oblit i afavoreixen l'activitat criminal de les màfies que trafiquen amb persones, especialment amb dones i infants. La UE i els EUA tenen l'obligació, legal i moral, així com la capacitat econòmica, per a donar refugi a totes les persones exiliades. La seva negativa és una decisió purament política que comporta l'assumpció i l'aplicació d'una política d'extrema dreta, així com l'extermini de milions de persones innocents.

- HispanTv: ‘La UE, responsable de la crisis de refugiados con su apoyo a Turquía’
- El Diario.es: La ONU carga contra el acuerdo sobre refugiados de la UE: "No es consistente con la legislación"
- El Español: ¿Es legal que la UE devuelva a los refugiados sirios a Turquía?
- El Mundo: IU presentará una querella contra Rajoy en el Supremo por el acuerdo sobre los refugiados

5. La UE i els EUA afavoreixen que el terrorisme colpegi al seu interior

Els governs dels EUA i la UE han afavorit i afavoreixen, qui sap si amb consciència o sense adonar-se'n, que el terrorisme colpegi al seu interior. Els règims totalitaris, les sectes fanàtiques i els exèrcits que ha alimentat fins ara han crescut com monstres, han desenvolupat els seus propis interessos i els seus propis plans. Gràcies al poder econòmic i militar que els ha proporcionat el capitalisme occidental, han guanyat la capacitat de condicionar les polítiques d'occident a través del xantatge i la coacció. Els darrers atemptats a França i a Bèlgica en són clars exemples: el règim turc n'ha estat el principal beneficiat, perquè els atemptats han afavorit un acord que planteja dues grans paradoxes. D'una banda, Turquia ha arrencat a la UE una important inversió econòmica, tot i haver estat fins ara el principal suport econòmic i militar de l'exèrcit mercenari de DAESH. De l'altra, Turquia ha arrencat a la UE la lliure circulació de persones amb passaport turc, tot i ser el centre d'operacions des d'on actua DAESH. La UE i els EUA impulsen polítiques que els fan més vulnerables a atacs terroristes i aprofiten sempre aquests atacs criminals per a impulsar noves polítiques restrictives de drets i llibertats, en aplicació de la vella doctrina del xoc.

- Xarxa Voltaire: El suicidio europeo ante Turquía
- Xarxa Voltaire: Turquía reivindica el baño de sangre de Bruselas
- Xarxa Voltaire: El móvil de los atentados de París y Bruselas
- Wikipedia: La Doctrina del Shock

6. La UE i els EUA són les més perilloses tiranies antidemocràtiques

La UE i els EUA es presenten com a democràcies exemplars i evangelitzadores del liberalisme, però són en realitat perilloses tiranies antidemocràtiques. Els règims parlamentaris liberals occidentals han estat i són estructures d'opressió de classe, absolutament supeditades als interessos i els dictats de les poderoses corporacions financeres. La democràcia és a occident un espectacle formal, darrere del qual s'oculta el veritable govern del capital especulatiu. Avui, més que mai, es revela encertada l'afirmació de Karl Marx que "l'Estat modern no és res més que la junta que administra els interessos conjunts de la burgesia". La deriva reaccionària d'occident s'evidencia de forma cada cop més oberta, amb l'assimilació de discursos repressius, racistes i bel·licistes, amb l'aplicació de polítiques més estrictes de control de la ciutadania, amb la intensificació de la propaganda mediàtica, amb el reconeixement obscè d'objectius imperialistes. La UE i els EUA s'allunyen cada dia més dels principis democràtics i republicans, per imposar al seu interior una tirania corporativa autoritària. La UE i els EUA s'allunyen cada dia més dels valors humanistes de llibertat, igualtat i fraternitat per imposar al món el pitjor imperialisme.

- Rebelión: La UE es una institución profundamente antidemocrática
- RT: "Un estudio concluye que EE.UU. ya no es una democracia"
- El Diario.es: La democracia según Estados Unidos
- Vicenç Navarro: ¿Es EEUU una democracia?
- Wikipedia: Déficit democrático en la Unión Europea

7. La UE i els EUA caminen cap al col·lapse

La UE i els EUA són societats malaltes, democràcies fallides, imperis en decadència que caminen inevitablement cap al col·lapse. Són economies irracionals, mogudes per l'únic objectiu del lucre, completament sotmeses a les forces especulatives dels mercats. Són societats esgotades per un model productiu explotador i depredador dels recursos. Són poders corromputs i corruptors que amenacen el conjunt de la humanitat en el seu afany expansionista. Són potències afeblides per la seva arrogància, atrapades en les seves pròpies contradiccions, extenuades per la seva ambició insaciable, són cada dia més vulnerables. El desenvolupament dels esdeveniments a Síria, està evidenciant la gran feblesa de l'imperi. La UE i els EUA no han pogut portar a terme la seva estratègia de recomposició de l'Orient Mitjà, els seus rivals geoestratègics a la regió han sortit reforçats del conflicte, des de Síria a Rússia, passant per l'Iran. L'Imperi està en decadència, és el moment que els pobles diguem la nostra.

- Realitat: Tot a punt per a una nova crisi
- RT: ¿Dónde estallará la próxima crisis económica mundial?
- RT: La próxima crisis económica mundial tiene fecha exacta de comienzo
- RT: "El culpable de la crisis económica es la Reserva Federal de EE.UU."

PA



Referències:

- Realitat: 4 anys i mig de guerra a Síria
- Realitat: Rússia posa en evidència l'imperialisme a Síria
- Realitat: 7 conseqüències dels atemptats de París (que ja estan succeint)
- Realitat: Contra el Gihadisme i el Neofeixisme, monstres de l'Imperialisme
- Realitat: Tot a punt per a una nova crisi
- Realitat: Terror organitzat per cap d'any
- Realitat: La guerra mundial ignorada
- Realitat: Com s'ha desactivat el moviment per la pau?
- Telesur: 5 atentados terroristas omitidos por Occidente
- Telesur: ¿Por qué Siria se convirtió en objeto de deseo?
- Telesur: Historia de una guerra
- Telesur: Guerra contra Siria en Cifras
- RT: El terrorismo en Siria es apoyado por Turquía, Arabia Saudita y países de la UE
- RT: La próxima crisis económica mundial tiene fecha exacta de comienzo
- RT: Desentrañar la masacre: ¿Quiénes son los terroristas que atemorizan a toda Europa?
- RT: Assad: "La coalición antiterrorista de EE.UU. es poco seria dada la escasez de sus avances"
- El diario: Cómo surge el ISIS, cómo se financia, quiénes hacen la vista gorda
- El Mundo: Los bolsillos que financian el terror del ISIS
- Sott: Snowden revela que Israel creó el Estado Islámico ISIS para crear un "enemigo" y justificar su genocidio
- Vicenç Navarro: Lo que no se está diciendo sobre Ucrania
- La Información: El Gobierno de Ucrania prohíbe los partidos comunistas y los equipara con los nazis
- RT: 'Jerusalem Post': "Putin tiene razón, Ucrania está plagada de nazis"
- El Confidencial: Los nazis de Kiev y la vileza de Bruselas
- Xarxa Voltaire: Libia y Gadafi, la verdad que se supone NO debes conocer
- Xarxa Voltaire: El suicidio europeo ante Turquía
- Xarxa Voltaire: Turquía reivindica el baño de sangre de Bruselas
- Xarxa Voltaire: El móvil de los atentados de París y Bruselas
- Xarxa Voltaire: Grupos armados pro-estadounidenses luchan entre sí en Siria
- Xarxa Voltaire: La policía italiana descubre vínculos entre el Emirato Islámico y la Camorra
- Xarxa Voltaire: Estrategia secreta del terror
- HispanTv: ‘La UE, responsable de la crisis de refugiados con su apoyo a Turquía’
- El Diario.es: La ONU carga contra el acuerdo sobre refugiados de la UE: "No es consistente con la legislación"
- El Español: ¿Es legal que la UE devuelva a los refugiados sirios a Turquía?
- El Mundo: IU presentará una querella contra Rajoy en el Supremo por el acuerdo sobre los refugiados
- Wikipedia: La Doctrina del Shock
- Iniciativa Debate: Arabia Saudí pide elecciones en Siria, pero no en Arabia Saudí
- RPP: ONU creará lista negra de empresas israelíes que operan en Cisjordania
- Terra: OLP pide a la ONU investigar asesinatos en Israel
- Heraldo: La ONU pide a Israel que investigue presuntas ejecuciones extrajudiciales de palestinos
- Wikipedia: Resoluciones de la ONU sobre el conflicto árabe-israelí
- Wikipedia: Escuela de las Americas
- Wikipedia: Operación Gladio
- Wikipedia: Taliban
- Regeneracion: Justicia de Arabia Saudita: tan brutal como la del Estado Islámico
- RT: Periodistas filman en secreto las barbaries de Arabia Saudita
- Rebelión: La UE es una institución profundamente antidemocrática
- RT: "Un estudio concluye que EE.UU. ya no es una democracia"
- El Diario.es: La democracia según Estados Unidos
- Vicenç Navarro: ¿Es EEUU una democracia?
- Wikipedia: Déficit democrático en la Unión Europea
- Realitat: Tot a punt per a una nova crisi
- RT: ¿Dónde estallará la próxima crisis económica mundial?
- RT: La próxima crisis económica mundial tiene fecha exacta de comienzo
- RT: "El culpable de la crisis económica es la Reserva Federal de EE.UU."

Etiquetes de comentaris:



Més articles




Segueix-nos

Comparteix

Tradueix


edita

Comunistes de Catalunya

Comunistes de Catalunya


Les coses són senceres allò que aparenten, i darrera d'elles... no hi ha res.

Jean-Paul Sartre