realitat

Nuet: "El PP col·loca a dit a jutges i fiscals pera a què l'exonerin"

Joan Josep Nuet va néixer a Reus el 1964, però es va traslladar a Montcada i Reixac «per amor». A la localitat barcelonina va iniciar com a regidor seva carrera política el 1991. Va participar en la creació d'Esquerra Unida i Alternativa. També va ser senador i ara és diputat al Parlament, de la Mesa és secretari tercer.

- Té vostè endoll amb la Fiscalia?

- (Riu).

- Ara de debò. Què va pensar quan el fiscal el va excloure de la querella que va presentar contra els altres quatre membres de la Mesa del Parlament?

- Primer de tot, sorpresa. No m'ho esperava. Els cinc membres de la Mesa que vam votar a favor de la tramitació de la resolució del referèndum, havíem coordinat les defenses i presentat el mateix text d'al·legacions.

- La Fiscalia argumenta que vostè «no pretenia incomplir els mandats del Constitucional» i ressalta la seva "falta de voluntat per sumar-se al projecte polític de ruptura unilateral».

- La Fiscalia no em coneix i ha fet una investigació insuficient de la meva trajectòria. Sóc militant comunista des de fa anys. No quadra amb la meva militància política que la Fiscalia digui que sóc un bon noi. Per al fiscal ser independentista o no ho determina tot.

- No ho és.

- Ni ho seré. Però se suposa que la querella ha d'estar basada en fets i no en prejudicis polítics. És inacceptable a ulls de qualsevol societat democràtica que a mi se m'ha consideri innocent per no ser independentista i als altres, culpables per ser independentistes. És un dels errors més greus del sistema judicial.

- Quines conseqüències pot tenir aquest 'error'?

- El Tribunal Constitucional i la Fiscalia han traspassat una línia vermella que ens condueix per un camí desconegut, però que s'allunya dels preceptes bàsics de la democràcia.

- ¿La Justícia és independent?

- En teoria ho és, però en els últims temps, el PP, que té un passat vinculat al franquisme, està colonitzant la Justícia des del poder executiu i el legislatiu. Col·loca a dit jutges i fiscals amb dos objectius.

- Quins?

- Que l'exonerin de la corrupció. El PP és el partit més corrupte d'Europa. I haurà de retre comptes, però busca que els jutges i fiscals l'alliberin d'aquesta càrrega. També pretén fer política amb la Justícia. És el que està fent en el cas català. El que no aconsegueix ni en vots ni diputats, ho aconsegueix amb jutges i fiscals.

- Considera 'màrtirs' a Artur Mas o Francesc Homs?

- No utilitzo aquest llenguatge, però l'únic que ha fet Homs, el judici va començar ahir, és posar en marxa el mecanisme d'una acció participativa massiva, que no d'un referèndum. A mi també em podrien jutjar perquè vaig anar a votar el 9-N.

- No poden jutjar a tots els que vam acudir a les urnes.

- Per això fan servir a Mas, Homs ... com a caps de turc per castigar una acció política que no poden assumir. No són màrtirs, són caps de turc.

- Parlava vostè abans de la suposada corrupció del PP. ¿I l'antiga CDC? ¿No és també corrupta?

- Sí que ho és. CiU tenia unes profundes arrels en la corrupció, com s'ha comprovat en el cas Pujol i un altre reguitzell de casos. S'han canviat el nom per la vergonya que sentia una part del partit.

- Quina part?

- La major part dels militants són gent honrada, que s'han deixat la pell, i fins i tot la vida, per unes idees, però hi havia una estructura medul·lar del partit que estava absolutament corrompuda i comptava amb un sistema estable de frau basat en les obres públiques.

- ¿S'ha reaccionat de forma adequada contra això?

- En aquest país hi ha hagut massa gent que ha mirat a una altra banda. Caldria trencar amb aquesta actituds, amb el tàndem Artur Mas-Jordi Pujol. El PDeCAT no ho està fent.

- Mas assegura que les investigacions sobre la suposada corrupció de CDC pretenen en realitat acabar amb el partit i el sobiranisme.

- És una estratègia que Mas i CDC fan servir des de fa temps: barrejar la corrupció i el Procés perquè el Procés tapi la corrupció. Nosaltres els vam separar de forma radical. Amb l'Artur Mas jutjat per posar les urnes, el que faci falta. Però l'Artur Mas del 3% no volem ni sentir parlar.

- Complicada actitud. És la mateixa persona. Ni que fos el Dr. Jekyll i Mr. Hyde.

- Encara que Mas ho vulgui unir, nosaltres ho separarem sempre. El nou país que somiem ha d'estar lliure de corrupció. No permetrem que Artur Mas jugui un paper polític impulsat pel 9-N tenint amnèsia del 3%. El PDeCAT havia començat a trencar amb el passat però ara torna enrere.

- Tot segueix igual a CDC, malgrat la seva 'renovació'.

- Els antics dofins de Jordi Pujol encara controlen el partit. Les noves generacions, amb Marta Pascal al capdavant, no són més que una pantalla. Darrere segueix estant la corrupció.

- ¿Mas hauria anar-se'n de manera definitiva?

- Sí, però no pel 9-N, sinó perquè la corrupció i les retallades l'inhabiliten com a dirigent del nou país. Ha de passar a una segona fila de veritat, no seguir manejant els fils des de l'ombra.

- La presumpta corrupció de CDC ve de lluny, però està sortint ara a la llum i s'investiga des de fa poc. És una represàlia perquè CDC s'ha fet independentista?

- El sistema judicial és molt lent. Ara toquen al calendari judicial el cas del 3%, el cas Palau ... Artur Mas té pressa perquè aquests casos poden esquitxar el partit. Hi ha molta feina a fer en la lluita contra la corrupció. CDC i Unió sempre van estar protegits pels poders de l'Estat.

- Ja no.

- Potser perquè han apostat per la independència estan sent jutjats, com gent normal, pels casos de corrupció. En comptes de criticar que l'Estat va a per ells, caldria aixecar acta que l'estrany és que Jordi Pujol seguís governant després de tants anys de corrupció. Ara estan sent jutjats com els lladres que eren.

- Hi haurà referèndum d'independència?

- Tard o d'hora l'haurà perquè ho vol el poble de Catalunya.

Entrevista de Xavier Fernández José publicada al Diari de Tarragona el 28 de febrer de 2017

Enllaç: http://www.diaridetarragona.com/

Etiquetes de comentaris: ,



Més articles




Segueix-nos

Comparteix

Tradueix


edita

Comunistes de Catalunya

Comunistes de Catalunya


Les coses són senceres allò que aparenten, i darrera d'elles... no hi ha res.

Jean-Paul Sartre